Tortadoboz esküvőre

Az esküvő az életünk egyik legszebb napja, ekkor fogadunk örök hűséget a párunknak, és bizony szeretnénk ünnepélyessé tenni a nagy napot. Meghívjuk a rokonainkat és a legközelebbi barátainkat, a menyasszonyok hófehér ruhát és fátylat, a vőlegények elegáns öltönyt vesznek fel a nagy napra, az álomszép sminkről nem is beszélve. Ünnepséget is rendezünk valami megfelelő esküvői helyszínen, ahol táncolunk, jól érezzük magunkat és finomabbnál finomabb ételeket és italokat is fogyasztunk. Ez a rendezvény azonban hatalmas odafigyelést és óriási szervezési munkákat igényel. Rendkívüli szerepet kap az esküvői torta. A hagyomány szerint a menyasszony és a vőlegény együtt vágják fel a gyönyörű szép és ízletes esküvői tortát. Ahhoz azonban, hogy minden tökéletes legyen komoly előkészületekre van szükség.

Kezdjük az esküvői tortával..

Lássuk akkor mi minden szükséges, ahhoz, hogy gyönyörű szép maradhasson az esküvői torta. Fontos szerepe van a megfelelő tortadoboznak. Ugyanis ebben szállítják az étterembe a kész tortakülönlegességet.

Milyen az ideális tortadoboz?

Kiváló minőségű alapanyagból készül, hiszen stabil tartást kell, hogy biztosítson a több kilós süteménynek. Ezért a legjobb, ha kartondobozt használnak erre a célra. A karton doboz további előnye az, hogy ellenáll az időjárás viszontagságainak is. Ellenáll az erős napsugárzásnak és ha néhány csepp eső éri, akkor sem fog sérülni a benne lévő édesség. Ezen kívül döntő szerepe van a sütemény méreteinek is. Ezt pontosan kell tudni, hiszen így lehet megfelelően szállítani a tortát. Ha több darabból álló, eltérő formájú emeletes tortát rendeltél, akkor több kisebb-nagyobb tortadobozban fogják kiszállítani. A legkisebb 10x17x8-cm-es és a nagyobb 29x29x15 cm-es tortadobozok közül lehet választani. Az esküvői tortát, bizony fel is kell emelni, ezért fontos, hogy a szállító doboznak legyen füle is.