Otthonunk fényessége – a LED mennyezeti lámpák típusai

A LED mennyezeti lámpák változatos típusai a modern otthonokban és az üzleti, valamint ipari környezetben is egyre népszerűbbek. Ezek a típusú lámpák különböző formákban és méretekben érhetőek el, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Egy LED mennyezeti lámpa energiatakarékos, hosszú élettartamú, és számos esztétikai előnyt is kínál.

A LED lámpák egyre népszerűbbek.

Nézzük hát, hogy milyen LED lámpák állnak a rendelkezésünkre…

Az egyik legelterjedtebb típus a beépíthető LED mennyezeti lámpa, amely gond nélkül illeszkedik a mennyezetbe, ezáltal letisztult, modern megjelenést biztosít. Az efféle típusú lámpák ideálisak alacsony mennyezetű helyiségekbe, mivel kevés helyet foglalnak el, és egyenletes fényeloszlást biztosítanak.

A függesztett LED mennyezeti lámpák is nagy népszerűségnek örvendenek. Ezek a lámpák láncon vagy kábelen lógnak a mennyezetről, így dinamikusabb és modernebb megjelenést kölcsönöznek a térnek. Különösen jól mutatnak magasabb mennyezetek esetén, ahol a függő lámpák kiemelik a tér magasságát.

A sík LED mennyezeti lámpa, amely széles és lapos, közvetlenül a mennyezetre van szerelve. Tökéletesek irodákba vagy tantermekbe, ahol fontos a nagy felületű, egyenletes megvilágítás.

A LED panel lámpák modern és elegáns megoldást kínálnak. Jellemzően vékonyak és energiatakarékosak, valamint kiválóan alkalmasak nagyobb helyiségek, mint például irodák vagy konferenciatermek világítására. A LED panelek egyenletes fényeloszlást biztosítanak, ami csökkenti a szem fáradtságát.

A dizájnos LED mennyezeti lámpák szintén egyre népszerűbbek. Ezek a lámpák nem csak a fényforrásként szolgálnak, hanem a belsőépítészeti elemként is funkcionálnak. Különböző formákban és méretekben kaphatóak, ennek köszönhetően bárki megtalálhatja a saját stílusához illő darabot.

A smart LED mennyezeti lámpák a legújabb technológiát képviselik, mivel Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül vezérelhetők, és szabályozható a fényerősségük, színhőmérsékletük. Néhány modell hangvezérléssel is rendelkezik, ami még kényelmesebbé teszi a használatukat.

A LED mennyezeti lámpák széles választéka biztosítja, hogy mindenki megtalálja a tökéletes megoldást otthonához, munkahelyéhez vagy bármilyen más helyiséghez. A LED technológia előnyei, mint az energiahatékonyság, a hosszú élettartam és a különböző dizájnok, mind hozzájárulnak a LED mennyezeti lámpák népszerűségéhez.

Mire figyeljünk cumisüveg vásárlásnál?

A cumisüveg kiválasztása a szülők számára egy fontos és megfontolandó feladat, hiszen az eszköz jelentős szerepet játszik a baba első hónapjaiban, éppen ezért a vásárlásnál néhány szempontot mindenképp érdemes alaposan átgondolni.

Mire figyeljünk a vásárlásnál?

Egyáltalán nem mindegy, hogy miből készült a cumisüveg, a leggyakrabban használt anyag a BPA-mentes műanyag, üveg, illetve a szilikon. A műanyag könnyű és törésálló, az üveg higiénikusabb, valamint hosszabb élettartammal bír, míg a szilikon puha és rugalmas. Minden anyagnak meg vannak a maga előnyei és hátrányai, így érdemes mérlegelni, hogy melyik felel meg leginkább az igényeinknek és elvárásainknak.

Cumisüvegből célszerű megbízható márkát választani.

A cumisüveg mérete szintén lényeges tényező. A babák korától is függ, hogy mekkora a cumisüveg, de célszerű figyelembe venni étkezési szokásaikat. Újszülöttek számára kisebb méretűt célszerű beszerezni, mintegy 120-150 ml ajánlott, míg az idősebb babáknak nagyobb, akár 330 ml-es üvegek bizonyulhatnak ideálisnak.

Az sem mindegy, hogy milyen a cumisüveg formája és kialakítása. Vannak hagyományos egyenes formájú darabok és ergonomikus, különleges formájú üvegek, amelyek könnyebbé teszik a fogást és az etetést. Az ergonomikus formájú üvegek különösen hasznosak lehetnek, ha a baba már maga is képes megtartani az üveget.

A cumisüveg cumis részének kialakítása is döntő jelentőségű. Különböző alakú és áramlási sebességű cumik állnak a szülők rendelkezésére, amelyek a különböző korú babák igényeihez igazodnak. Az újszülötteknek lassú áramlású cumi a megfelelő, míg az idősebb babák számára a gyorsabb áramlású változatok lehetnek ideálisak. Ezen kívül, figyelembe kell venni az anyagaikat is, mint például szilikon vagy latex.

Az a jó cumisüveg, amelyet egyszerű tisztítani, sterilizálni, de a könnyű szétszedhetőség mellett sem mehetünk el. Léteznek mosogatógépben mosható üvegek is, ezekkel időt és energiát takaríthatunk meg.

Sokaknak döntő tényező a termék márkája és ára is. Érdemes megbízható márkák termékeit választani, melyek megfelelnek a nemzetközi biztonsági előírásoknak és tesztelt minőséget képviselnek, ilyen például egy Mam cumisüveg.

A cumisüveg vásárlásakor tehát több szempontot is figyelembe kell venni, többek között az anyagát, méretét, formáját, a cumis rész kialakítását, a tisztításának könnyűségét, valamint a márkát és az árat. Mindezek átgondolása segít a legjobb döntés meghozatalában.

Lámpatestek kiválasztásának szempontjai

A lámpatestek kiválasztása egy összetett folyamat, amely az esztétikai megjelenítéstől kezdve, a funkcionális szempontokon át egészen az energiahatékonyságig számos tényezőt vesz figyelembe. Amikor otthonunk vagy irodánk megvilágítását tervezzük, több, egymást átfedő szempontot kell mérlegelni, hogy a végeredmény ne csak szemet gyönyörködtető, hanem praktikus is legyen.

A lámpatest esztétikája is meghatározó. A legideálisabb, ha a formatervezés, a színek és a használt anyagok összhangban vannak egymással, ezáltal illeszkednek a helyiség stílusához. Egy jól megválasztott lámpa összekötheti a teret, kiemelheti annak legjobb tulajdonságait és még a hangulatot is befolyásolhatja. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire más atmoszférát áraszt egy minimál stílusú, letisztult vonalvezetésű függeszték és egy barokkosan túldíszített csillár, még ha ugyanazt a fényerőt is biztosítják.

A lámpatestek megválasztásának szempontjai.

A funkcionalitás szintén kulcsfontosságú. Minden helyiségnek meg vannak a maga igényei, egy olvasólámpának például más a szerepe, mint egy központi világításnak. A megfelelő fényerő és a fény színhőmérséklete mellett az irányíthatóság is lényeges. Egy íróasztal fölé szerelt lámpánál például előnyös lehet az állítható fényirány, így elérhetjük, hogy a lehető legkevesebb árnyék keletkezzen a munka során.

Sokak számára az energiahatékonyság a legfontosabb…

A harmadik, de egyáltalán nem elhanyagolható tényező az energiahatékonyság. A LED technológia forradalmasította a világítástechnika világát, gyakorlatilag lehetővé tette, hogy kevesebb energiafelhasználással nagyobb fényerőt érjünk el. Egy energiatakarékos lámpatest hosszú távon jelentős megtakarítást eredményez, ráadásul környezetkímélő is.

Ezen kívül a lámpatestek telepítésének és karbantartásának egyszerűsége is számos embert foglalkoztat. Egy bonyolultan felszerelhető vagy nehezen tisztítható lámpa több fejtörést okozhat, mint amennyi esztétikai vagy funkcionális előnyt nyújt.

A lámpatestek kiválasztásakor tehát egyensúlyt kell teremteni a szépség, a praktikum és a fenntarthatóság között. Egy jól megválasztott lámpa nem csupán fényt visz az otthonunkba, hanem egyúttal kifejezi személyiségünket, támogatja tevékenységeinket és hozzájárul bolygónk védelméhez is.

Milyen előnyei vannak a fejlámpáknak?

A fejlámpák alapvetően a biztonságért, a kényelemért és a praktikusságért felelősek. Mind a túrázók, mind a szakemberek, akiknek a munkájukhoz szabad kezekre és megfelelő világításra van szükségük, nagyra értékelik ezeket a rendkívül hasznos eszközöket.

A fejlámpák lényegében olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik a személy számára, hogy sötét környezetben is lásson anélkül, hogy a kezét használni kellene a világításhoz. Ezért számos tevékenység során hasznosnak bizonyulnak, mint például túrázás, kempingezés, barlangászás, szerelés vagy bármely más munka, ahol a kezeknek szabadnak kell lennie.

A ledes fejlámpák hosszú élettartamot biztosítanak.

Miért célszerű túrázáshoz is fejlámpát vinnünk?

A túrázás során a fejlámpák különösen hasznosak. Az erdőben vagy a hegyekben való túrázás gyakran olyan területekre visz bennünket, ahol a természetes világítás hiányzik, különösen, ha sötétedik vagy éjszaka van. A fejlámpák ilyen helyzetben képesek a túrázóknak megvilágítani az utat, így biztonságosan folytathatják a túrát, akár éjszaka is.

A különféle szerelési munkálatokhoz is ideálisak lehetnek a fejlámpák, számos helyzet adódhat, amikor meglehetősen kevés a természetes fény. A fejlámpa ilyenkor megvilágítja a munkaterületet, miközben mindkét kezet szabadon hagyja a munkavégzéshez.

A modern fejlámpák számos funkcióval rendelkeznek, amelyek még hasznosabbá és hatékonyabbá teszik őket. Számos típusún állítható a fényerősség, amely által a körülményekhez mérten beállíthatjuk a legideálisabb fokozatot.

Miért jók a LED-es fejlámpák?

A LED  technológia a világítás terén tett nagy előrelépést az elmúlt évtizedben, és a fejlámpák terén is komoly változásokat hozott. Azok számára, akik fényes, hatékony és tartós világítást keresnek, a LED-es fejlámpák ideális választást jelentenek.

A LED-es fejlámpák rendkívül világosak. A LED-diódák képesek nagy fényerőt kibocsájtani, ami különösen fontos a rossz látási viszonyok között, például sötétben vagy rossz időben. Egy LED fejlámpa jelentősen hosszabb élettartammal bír, mint a hagyományos izzó. Átlagosan akár 25,000-100,000 óra működést is biztosíthatnak, ami azt jelenti, hogy kevesebb karbantartásra és csereizzóra van szükség.

A LED-ek sokkal hatékonyabban használják fel az energiát, mint a hagyományos izzók, ami tartósabb üzemidőt biztosít. Ez különösen fontos azokban az esetekben, amikor hosszú ideig kell működnie a fejlámpának, mint például hosszú túrák vagy vészhelyzetek esetén.

 

Mire utalnak az akkumulátorokon található jelölések?

Az akkumulátorokon fellelhető jelölések tartalmazzák, azokat a fontos jellemzőket, amelyek segítséget nyújtanak a felhasználóknak a megfelelő típus kiválasztásához, ami az adott alkalmazáshoz ideálisnak mondható. A cikkünkben most a legfontosabb jelölésekről ejtünk néhány szót.

Az akkumulátorok jelölése fontos információkat hordoz magában.

Nézzük hát, hogy melyek ezek…

Volt (V) mértékegységben jelölik az akkumulátorok feszültségét, ami egészen pontosan azt jelöli, hogy az akkumulátor két pólusa között mennyi elektromos potenciál figyelhető meg. Tehát, ha egy 12V-os akkumulátort nézünk, akkor tudhatjuk, hogy ennek 12 volt feszültsége van.

A teljesítményt mAh-ban (milliamperórában) jelölik. A mértékegység arra világít rá, hogy óránként mennyi áramot képes szolgáltatni az akkumulátor. Ez az érték minél nagyobb, annál tovább fogja bírni a használatot. Példával élve, egy olyan akksi, ami 2000 mAh-os, az 2000 milliamper áramot fog szolgáltatni óránként.

Betűvel jelölik az akkumulátor kémiai összetételét, a leggyakrabban előforduló típus a NiCd (nikkel-kadmium), ezen kívül gyakori még a NiMH (nikkel-fémhidrid), Li-ion (lítium-ion) és LiPo (lítium-polimer) akkumulátor.

A kapacitásukat (Ah) amperóra mértékegységben mérik, ami azt jelzi, hogy mennyi elektromos töltést lehet tárolni az akkumulátorban. Az Ah érték minél nagyobb, annál hosszabb ideig képes áramot szolgáltatni.

A ciklusidőből pedig megállapíthatjuk, hogy az adott típus hány alkalommal tölthető fel és mennyi ideig használható újra és újra. Azt viszont vegyük figyelembe, hogy minél nagyobb a ciklusidő, annál tovább alkalmazható az akkumulátor.

Azt okvetlen vegyük figyelembe, hogy egy akkumulátor webáruház kínálatában található akkumulátorok jelölései standardizált módon vannak feltüntetve, de gyártótól és típustól függően nagyban eltérhetnek egymástól, így könnyen változhatnak a jelölések. Éppen ezért az akkumulátor csomagolásán lévő információkat mindig vegyük szemügyre és figyelmesen olvassuk el, ugyanígy járjunk el a használati útmutatóval is, ezáltal pontosan megérhetjük az adott típus jelölését és képet kapunk a működéséről is.

A jelöléstechnika olyan ágazat, amely foglalkozik az áruk és termékek jelölésével, az azonosításukra és nyomon követésükre szolgáló technológiákkal, például vonalkódolással, RFID-technológiával és QR-kódokkal. Ennek az iparágnak köszönhetően lehetséges az akkumulátorokat is a megfelelő jelzésekkel ellátni. A jelölések többféle módon is rákerülhetnek a termékekre, hiszen a jelöléstechnikán belül is számos eljárás létezik.

Hogyan válasszunk a babáknak ruhát?

Olyan sok aranyos babaruha van, hogy nehéz lehet kiválasztani a megfelelő ruhát a kicsinek. De ne félj! Segítünk eligazodni a babadivat világában, és megtalálni a tökéletes ruhákat a csemetének.

Válasszunk minőségi babaruhát.

Hogyan válasszon olyan babaruhákat, amelyek egyszerre stílusosak és kényelmesek?

Gyerekruha vásárlásnál számos dologra figyelned kell, például nem jó, ha műszálas darabokat választasz. Azt is fontos felismerned, hogy a baba fázik-e vagy éppen melege van az adott szettben. Az első és legfontosabb, amikor a babáknak ruhát veszel, hogy megnézd a címkéjét és ellenőrizd, hogy a célnak megfelel-e.

A gyerekek számára a legjobb, ha olyan ruhákat vásárolsz, amelyek természetes anyagból készülnek, a legközkedveltebb ezek közül a pamut és a biopamut, a bodykat, felsőket, nadrágokat igyekezz ilyen anyagból megvenni.

A stílus is fontos, de a kényelem a kulcsfontosságú a babaruhák kiválasztásakor. Szeretnéd, ha a kicsi divatos lenne, de azt is szeretnéd, hogy kényelmesen tudjon mozogni és játszani. Íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, amikor babaruhákat vásárolsz:

Válassz tehát természetes anyagokat. A pamut, a vászon és a bio gyapjú mind jónak bizonyul. Kerüld a szintetikus anyagokat, mivel ezek irritálhatják a baba bőrét. Olyan ruhákat szerezz be elsősorban, amelyeket könnyű felvenni és levenni. A rugalmas derékpántok nem zavaróak, de a gombokat és a cipzárakat kerüld, hiszen kényelmetlenek lehetnek és a kisujjak is nehezen tudják kezelni őket.

Az anyag lehetőleg legyen légáteresztő, nyáron leginkább a lengébb darabokat preferáld. A fodrok és egyéb díszítések nagyon édesek tudnak lenni, de sokszor a kényelem rovására mennek. Ma már számos baba webshop is a rendelkezésedre áll, de figyelj, hogy megbízhatót válassz.

Honnan szerezzük be a fotós kellékeket, felszereléseket?

A fotós szakma összetett, számos dolgot szükséges elsajátítani ahhoz, hogy valaki profi képeket készítsen. Éppen ezért léteznek külön fotós képzések, ahol meg lehet tanulni a legfontosabb dolgokat. A profi fotósoknak a tudáson kívül rengeteg felszerelésre is szükségük van, amelyek még jobban hozzájárulnak ahhoz, hogy a képeket elképzeléseiknek megfelelően készítsék el. A legtöbb fotós kültéren és beltéren is vállal munkát, sokan stúdiót is bérelnek vagy vásárolnak. A stúdiókban jellemzően még fodrász és sminkes is a résztvevők rendelkezésére áll, de sok helyen jelmezekből is lehet válogatni.

A profi fotósoknak számos felszerelést be kell szerezniük.

Milyen további felszerelések kellenek még és honnan szerezzük be ezeket?

A profi fotósok kellékei közül nem hiányozhatnak az állványok, amelyek különböző méretekben vásárolhatóak meg, ezekből célszerű többfélét is beszerezni. A kisebb állványok alkalmasak például bizonyos tárgyak, termékek fotózására. Lámpákat is tegyünk a termekbe, hogy a fényeket, árnyékokat megfelelően beállíthassuk, de különféle témájú hátterek is legyenek a tarsolyunkba, hogy a megrendelők tudjanak miből válogatni.

A profik többféle objektívet is beszereznek a készülékhez, de meghatározó szerepe van a fotós táskáknak is, amelyek óvják a drága készülékeket a külső behatásoktól, ütésektől, ráadásul az efféle táskákban egyéb kellékek is elférnek.

Ma már számos fotóbolt a fotósok rendelkezésére áll, arra érdemes figyelni, hogy megbízható helyről szerezzük be a kellékeket. Vásárlás előtt azt is ellenőrizzük, hogy minden van-e az adott üzlet kínálatában, amire szükségünk van, ugyanis jobban megéri egy helyről beszerezni a dolgokat. Ezen kívül olvassunk vásárlói véleményeket is a webáruházról, hogy biztosra menjünk és ne legyünk átverés áldozatai.

Gáz vagy villany főzőlapot vegyünk?

A gasztronómia és a főzések szerelmesei rengeteget időznek és ténykednek a konyhában, mondhatni ez a kedvenc helyiségük. Az sem mindegy számukra, hogy milyen konyhai berendezéseket használnak, ahogy az sem, hogy milyen tűzhelyen készítik az ételeket. Ma már számtalan típusú tűzhely közül van módunk választani, a gyártók igyekeznek évről-évre piacra dobni funkciókban gazdag darabokat. Sok háztartásban dilemma, hogy gáz vagy villany tűzhelyet szerezzenek be, legyen szó bármelyikről is, mindkettőnek meg vannak a maga előnyei és hátrányai.

A villany tűzhelyek biztonságosak.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a gáztűzhelyeknek?

A gáz főzőlap mondható a legrégibb típusnak, akik használtak ilyet megszokhatták, hogy rendkívül gyorsan felfűt és a kikapcsolást követően ugyanilyen sebességgel lehűl. A gáz tűzhelynek nem okoz gondot az edények alján előforduló egyenetlenség. Hátránya maga a gáz, aminek a veszélyei mellett nem mehetünk el, ugyanis meghibásodás esetében akár még mérgező is lehet, de a robbanás veszélye is fennáll. Esztétikai szempontból a gáz cső nem túl látványos.

Ejtsünk néhány szót a villany tűzhelyekről…

A villany tűzhelyek biztonságosabbnak bizonyulnak és könnyedén szabályozhatóak, ráadásul rendelkeznek gyerekzárral is, így a kicsi játék közben nem tudja véletlenül bekapcsolni. A villany tűzhelyek rendelkeznek különféle főzőfelületekkel, így az edény méretéhez igazíthatjuk. A villany főzőlapok tekintetében nem keletkezik égéstermék, ezáltal nem kell gázszivárgástól tartanunk. A felületük sík, tehát könnyen tisztíthatóak, nem mellesleg a villany tűzhelyek külső megjelenésre modernek, esztétikusak.

Tűzhelyek beépítéséhez is talál alapanyagot itt!

Hátrányuk, hogy használatukat nehezebb elsajátítani és időben be kell kapcsolni, hogy kellően felmelegedjen. A villany tűzhelyen akkor főzhetünk egyenletesen, ha az edények alja egyenes. A villany főzőlapok üzemeltetése drágább, mint a gáz tűzhelyeké.

Milyen óramárka a Poljot és miért szeretik sokan?

Megközelítőleg 100 évvel ezelőtt vette kezdetét az orosz óragyártás, egészen pontosan az 1930-as években. A hadsereg számára fontos volt, hogy teljes mértékbe megbízható karórákat viseljenek, éppen ezért született egy rendelet, ami a szükségleteik kielégítését szolgálta. Ezt követően a szovjetek belevágtak egy óriási ipar létrehozásába és megalakult az első Moszkvai óragyár is.

A Poljot karórák kiváló minőséget képviselnek.

A Szovjetuniónak nem volt megfelelő felszerelése és kellő hozzáértése az óragyártáshoz, éppen ezért különféle vállalatokon keresztül beszereztek gépeket, alapanyagokat és egyéb eszközöket az Egyesült Államokból. A II. világháború ideje alatt kissé háttérbe szorult az órák gyártása, a háború befejeztével viszont újra fellendült. Az óragyártók nagy elszántságának köszönhető, hogy az orosz piacon globálissá vált az órák gyártása. Világszerte ismert és népszerű orosz karóra például a Poljot.

Miért jó választás a Poljot?

A Poljottal igazi sikertörténetet arattak a szakemberek, annak ellenére, hogy a háború ideje alatt a gyárnak szükséges volt többször is helyet módosítania. A márka zsenialitását az is igazolja, hogy ők készítették Yuri Gagarin óráját is, aki elsőként jutott ki a világűrbe. A gyár Alexei Leonovot is felszerelte különleges karórával, aki a hidegháborús verseny során részt vehetett űrsétában.

Később a gyártónak a Volmax lett az utódvállalata, akiknek céljuk volt, hogy megtartsák a márka jó hírnevét és tovább vigyék. A Poljot órákat napjainkban Svájcban készítik és minden egyes darabban érezhető a régi orosz dicsőség. Minden egyes Poljot óra üvegezése nagyszerű, mondhatni, hogy a legjobb minőségű, ezáltal egyik sem karcolódik. Poljot órákat több, mint 35 országban értékesítenek jelenleg.

Megéri utángyártott tintapatront venni?

Nyomtató vásárlásnál az első kérdés, ami általában először felmerül, hogy tintasugaras készüléket vagy lézernyomtatót válasszunk-e. A lézernyomtatókat előszeretettel alkalmazzák irodákban, mivel gyorsan és költséghatékonyan lehet általuk a dokumentumokat kinyomtatni és elsősorban a fekete-fehér nyomtatást teszik lehetővé. A lézernyomtatókba tonerkazetta szükséges, a tintasugarasba pedig tintapatron. A tintasugaras nyomtató ideális választás otthoni használatra, óriási előnye, hogy kiválóan alkalmas a színes nyomtatásra, hátránya, hogy lassabb, mint egy lézernyomtató. Patron és toner vásárlásnál először is döntsük el, hogy eredetit vagy utángyártottat szeretnénk-e a készülékbe.

Az utángyártott tintapatronok is megfelelnek a követelményeknek.

Ejtsünk néhány szót az eredeti tintapatronokról…

Azt nevezzük eredetinek, aminek a gyártója ugyanaz, mint a készüléknek. Az eredeti patronok hátránya, hogy meglehetősen drágák, ami azért is van, mert a gyártóknak inkább ebből van a hasznuk és nem a nyomtatók eladásából. Ebből adódik, hogy nem igazán nézik jó szemmel, ha valaki utángyártottat vásárol a készülékébe, sőt sokan így nem is vállalják a garanciális javításokat meghibásodás esetén.

Az utángyártott kazetták és patronok használata viszont teljes mértékben megengedett, ráadásul lényegesen olcsóbbak eredeti társaiknál. Többnyire ezek is remek nyomtatási minőséget produkálnak, így abszolút megéri az utángyártottak mellett letenni a voksunkat.

A ce285a utángyártott tonerek például több típusú nyomtatóval is kompatibilisek, nem mellesleg olcsón beszerezhetőek, aminek köszönhetően sokat spórolhatunk. A hp ce285a utángyártott tonerek minden olyan szabálynak megfelelnek, amelyek az eredetire is vonatkoznak, legyen szó a nyomtatás minőségéről vagy akár a kinyomtatható oldalak mennyiségéről.