Autóbérlés nyaraláshoz

Nyáron a kirándulásoké és az utazásoké a főszerep. Ekkor gyakran szervezünk hazánkban, vagy akár külföldön is hétvégi programokat, vagy akár egy – két hétig tartó vakációkat is, esetleg kiruccanunk saját hétvégi házunkba is. Bizony ezek a programok komoly szervezéssel járnak, az egyik fontos része az utazás megtervezése. Ma már több lehetőség közül válogathatunk, utazhatunk repülővel, busszal, vagy vonattal, de használhatjuk a saját autónkat, vagy akár bérelhetünk is. Ebben a cikkünkben az autóbérlésről adunk tájékoztatást.

Mi mindent mérlegelj, mielőtt autót bérelsz?

Először is döntsétek el, hogy hányan szeretnétek utazni. Ha csupán a pároddal ketten akartok elindulni, akkor megfelelő lehet egy 5 személyes autó, azonban ha egy kisebb közösség, mondjuk egy klub tagjainak van szüksége autóra, akkor bérelhettek akár egy kisbuszt is. A gépjármű kölcsönzésénél fontos szempont az is, hogy hazánkban, vagy külföldön szeretnétek-e használni. Ennek a kötelező gépjármű biztosítás miatt van jelentősége. Azt is gondoljátok végig, hogy hány napig akartok a bérelt autóval utazgatni. Ha ezekre a kérdésekre tudjátok a választ, akkor felkereshetitek az üzletet.

Mire figyeljek, ha autó kölcsönző céget választok?

Nyaraláskor, többen és általában nagy csomagokkal utaztok, ezért gondoljatok a cég telephelyére, illetve arra a területre, ahol át veszitek és visszaadjátok a járművet. Fontos, hogy biztonságosan és kényelmesen tudjátok ezt a feladatot elintézni. De a legjobb, ha olyan partnert választotok, aki az előzetesen egyeztetett címre hozza el a kocsit. Fontos szerepe van még a választéknak. Jó ha többféle és hazánkban is gyakran használt autókat kínál a bérbeadó partner. Érdemes figyelni az árakra és az autó használhatóságára is.

Mi történik az autó bérlésekor?

Minden esetben szükség lesz a gépjárművet vezető személynek a jogosítványára, de a cég kérheti még a személyi igazolványodat és a lakcím kártyádat is. Ha a dokumentumok rendben vannak, és megbeszéltétek az előző bekezdésekben felsorolt témákat, akkor ki is választhatjátok a számodra legjobban megfelelő kocsit, Ha ezt is elintéztétek, akkor aláírhatjátok a szerződést.