Retro kvarc játékok

A most felnövő generációk valószínűleg már nem tudják meg, hogy milyen volt valamit az internetes keresők nélkül megtalálni valamire a választ, vagy blogokon, fórumokon szörfözgetve szórakoztatni magunkat furfangos, vagy éppen informatív írásokkal. Volt idő, amikor még nem a 120 centiméteres hajlított LED televízióra kötöttük rá a játékkonzolunkat, ha egy kis kikapcsolódásra, játékra vágytunk.

Tetris retro játék

Arra valószínűleg nem fog sorkerülni, hogy a könyvtárak előtt kígyózó sorok jelenjenek meg, hiszen az egyrészről nem kényelmes, másrészről pedig elég lassú a neten rákereséssel szemben.

Arra viszont simán érdemes rászánni egy kis időt, hogy előszedjünk – ha van – olyan régi kvarcjátékokat, amelyekkel szüleink (nagyszüleink) múlatták az időt iskola után (vagy éppen tanórák közben). Ezeknek a játékoknak a sikere nem a grafikában, vagy a mesterien megalkotott filmbejátszásokban rejlett, hiszen a kor adottságainak megfelelően mai szemmel nézve borzasztóan szegényesek voltak a lehetőségek a megjelenítés terén. Ugyanakkor a játékélménnyel bőven tudtak kompenzálni, rendkívül addiktív elemeket építettek be az amúgy nem bonyolult programokba, így aki ma a kezébe veszi őket, az sem fogja egyhamar letenni.

A legnépszerűbb játék: tetris

Mindenki ismeri, mindenki játszott vele és mindenkinek vannak kellemetlen emlékei, amikor nem jó elem következett a sorban, vagy néhány tízed másodperccel később sikerült csak megnyomni a gombot, és ennek következtében elveszítettük a játékot.

A játék ugyan túlélte a kvarckort és szoftveres formában a mai napig elérhető, offline és online formában egyaránt, mégis, van valami különös, amikor a régi kvarcjátékot vesszük a kezünkbe. A tipikus formavilág, azok a műanyag gombok és nem mellékesen a hangok, amiket nem lenne szabad kicserélni a világért sem. Ha valaki ki szeretné próbálni az igazit, olcsón beszerezhet tetriszt itt.

Egyéb kvarcjátékok

Nintendo Gold Cliff, Donkey Kong, Coleco Alien Attack, Casio Marine Hunter, Nintendo Mario Bros

Ha lesz rá igény, akkor folytatjuk a sorozatot, várjuk a visszajelzéseket.

Mentés