Néhány szó a fénymásoló papírokról

Gondolj csak bele mennyi mindent használunk a hétköznapok során. Biztosan neked is számos holmi jut eszedbe. Az is lehet hogy a fénymásolópapír is ezek között a holmik között szerepel, hiszen ma már szinte minden otthonban és rengeteg munkahelyen is használnak valamilyen fénymásoló papírt.

Igen a fénymásoló papír…

Igaz, hogy digitális világban élünk, ma már az iratok tárolását és archiválását is meg lehet oldani digitálisan is, mégis nagy mennyiségű fénymásoló papírt használunk még mindig. Otthon ad-hoc jelleggel egy-egy utazási program, vagy egy recept, vagy egy-egy főiskolai, vagy egyetemi dolgozat kinyomtatására, a munkahelyen pedig számos kötelezően előírt dokumentum nyomtatása miatt van szükség a fénymásoló papírra.

Mire figyelj, ha fénymásoló papírt keresel?

Ma már számos fénymásoló papír közül válogathatsz, ezért jó néhány szempontot érdemes figyelembe venned a vásárlás előtt. Először is nézd meg, hogy milyen gépben fogod használni ezt a papírt. Nem mindegy ugyanis, hogy fénymásoló géped, lézer, vagy tintasugaras nyomtatód van. De jusson eszedbe az is, hogy a gyártó cégek eltérő típusú fénymásoló papírt gyártanak az egyszínű, leggyakrabban fekete, illetve a színes nyomatok elkészítéséhez. Persze az is jó ha pontosan tudod, hogy melyik cég gyártotta a nyomtatódat, így a típusnak pontosan megfelelő fénymásoló papírt tudod megvásárolni.
A fénymásoló papír vásárlásakor vedd figyelembe a sokszorosítási és nyomtatási szokásaidat is. Számít ugyanis az is, hogy egy- vagy két oldalas nyomtatványokat szeretnél -e készíteni.

Persze a nyomatok minősége is lényeges szempont lehet. Ma már kifejezetten a prezentációs anyagok elkészítéséhez tervezett, rendkívül éles színkontrasztot nyújtó és kellemes tapintású fénymásoló papírokat is vásárolhatsz, de az időjárás viszontagságait is jól tűrő, szennyeződéseket is taszító papírok is beszerezhetőek, sőt ma már önátírós papírok is vásárolhatóak, amelyek felgyorsíthatják a több példányos dokumentumok kezelését is.