Miért hasznos a szikkasztó alagút

Manapság a környezetszennyezés és az éghajlat folyamatos változásai miatt az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb, és ez igaz a csapadék mennyiségére is. Egyre több a hirtelen, nagy mennyiségben lezúduló eső.

Miért veszélyes, ha hirtelen nagy mennyiségű csapadék esik?

A szélsőséges időjárás egyre több és egyre nagyobb esőzést okoz. Ilyenkor megeshet, hogy annyi eső esik, mint az adott terület éves átlaga vagy akár még több is. Legtöbb esetben ezek a területek nincsenek felkészítve ekkora csapadékvíz mennyiség elvezetésére, szikkasztására, ami számos problémát okozhat mind a természetben, mind pedig a lakott területeken a lakó és egyéb ingatlanokban. Senki sem szeretné, ha a tetőről lefolyó csapadékvíz beszivárogna a pincéjébe, rosszabb esetben alámosná otthona alapját.

szikkasztó alagút

Csapadékvíz elvezetése, szikkasztó alagút segítségével

A szikkasztó alagutakat legtöbbször magánházak és gazdasági épületek védelmére használják. A rendszer elemei könnyedén telepíthetők és egymáshoz csatlakoztatva kellő méretűre építhetők. Az alagút elemei kötőanyag mentesen egymásba kapcsolódnak, végeiket egy- egy záró elem fedi. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően az elemek már egymással összefordítva is telepíthetőek, így a kisebb területeken is jelentős teljesítményű rendszereket építhetünk ki. A tetőről lefolyó csapadékvizet rögtön levezetjük, egyenesen a föld alá telepített szikkasztó alagút rendszerbe, ahol rövid ideig tárolódik is a csapadék, illetve természetes módon a talajrétegben elvezetődik, felszívódik. A rendszer feletti terület továbbra is kihasználható, nagy teherbírásának hála akár parkolhatunk is a szikkasztó alagutak felett.