Néhány őszi vitaminforrás

Már jó néhány hete tart az ősz. Élvezhetjük a szépségét, de mát nagyon sokféle változtatásra van szükségünk ahhoz, hogy a mindennapokban egészségesek maradjunk és kényelmesen éljünk. Lecseréljük a ruhatárunkat néha bekapcsoljuk a fűtést. Persze nem feledkezhetünk meg a táplálkozásról sem. Fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokat ásványi anyagokat és nyomelemeket ilyenkor ősszel is biztosítsuk a szervezetünknek. Szerencsére számos lehetőség közül
válogathatunk.

Konkrét lehetőségek a vitamin bevitelhez

Először is nézd végig a táplálkozási szokásaidat. Ha szeretsz a reggelihez valamilyen italt fogyasztani, akkor választhatod a 100%-os zöldség és gyümölcs leveket! Kiváló vitaminforrások lehetnek a cékla, gránátalma és a sárgarépalé. Ha ezeket fogyasztod, akkor pótolhatod a szervezeted működéséhez szükséges, A, B, C és K vitaminokat is.

Ha szeretsz főzni, akkor válassz a mindennapokban használt alapanyagok közül magas tápértékű és egészséges termékeket. Cseréld le a fehér lisztet lenmaglisztre. A lenmagnak magas a rosttartalma és szintén tartalmaz A, B, és E-vitaminokat is. A növényi és állati eredetű zsiradékok helyett pedig süss és főzz kókusz zsírral. A kókuszzsír elsősorban ásványi anyagokban gazdag. Magnéziumot, káliumot, cinket és vasat tartalmaz. Gyümölcsökből pedig fogyaszthatsz rendes, illetve aszalt kiadásokat is.

Ha egészséges, vitamindús, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag alapanyagokból készült ételeket fogyasztasz, akkor is szükséged lehet táplálék kiegészítő készítményekre is, mivel könnyedén kialakulhatnak kellemetlen megbetegedések. Ilyenkor ősszel gyakrabban fordulhatnak elő megfázásos és légúti megbetegedések is. Ilyenkor nagy mennyiségű c vitamin enyhítheti a kellemetlen tüneteket. Ezt a C-vitamint pedig az aszkorbinsavból pótolhatod.

Ha egyetlen egy készítménnyel szeretnéd pótolni a szervezeted egészséges működéséhez szükséges mennyiségű vitamint, akkor fogyassz minden reggel valamilyen multivitamin készítményt.