Vegyünk a gyereknek íróasztalt

A gyerekek megfelelő fejlődéséhez nagyon sok mindenre szükség van. Muszáj figyelni a táplálkozásra, a mozgásra, ruhákra és persze a bútorokra is. Fontos, hogy mindenből az ideálisat válasszuk ki a gyermekünk számára. Ez azonban nem is olyan egyszerű feladat, főleg ha a bútorokról van szó, hiszen a választék óriási és a gyermekeinknek is valószínűleg megvan a saját elképzelése is. De nem kell aggódni, van segítség. Ha te is éppen gyerek íróasztalt keresel, akkor feltétlenül olvasd el ezt a cikket, hiszen a kiválasztáshoz adunk néhány egyszerű ötletet. Ha pedig egy kényelmes, a gyerek fejlődése számára ideális ülő alkalmatosságot keresel, akkor tudjuk ajánlani a babzsákfotelekről szóló cikkünket.

Mit tegyetek a gyerek íróasztal kiválasztása előtt?

Először is beszéljétek meg a gyerekkel, hogy milyen íróasztalt szeretne. Lehet, hogy ő is látott egy prospektusban, vagy valamelyik osztálytársánál egy olyan íróasztalt, ami neki tetszik, vagy ad neki ötlete arról, hogy milyennek képzeli el a saját íróasztalát. Ha ezt már tudjátok, akkor nézzetek szét az interneten, hiszen lehet, hogy megvehetitek ugyanazt az íróasztalt kedvező áron, vagy valami hozzá hasonlót, esetleg egy olyan típust, amelyről nem is gondoltátok volna, hogy jó lehet. De a gyerek íróasztal kiválasztásakor fontos az is, hogy illeszkedjen a gyerekszoba többi bútorához is. Lényeg a harmónia, mert erre is szükség van a nyugodt tanuláshoz.

A design azonban nem minden, ezért a gyerek íróasztal választásakor vegyetek figyelembe praktikus szempontokat is.

Az biztos, hogy ezt a bútort a gyerek naponta több órán keresztül fogja használni, hiszen a házi feladatait mégsem hanyagolhatja el. Olvasni, írni és rajzolni fog az új asztalán és az is lehet, hogy számítógépre is szüksége lesz. Ezért olyan gyerekíróasztalt keressetek, amelyiken megfelelően lehet tárolni minden iskolafelszerelést. De figyeljetek a gyerek sajátosságaira is. A kicsikéd folyamatosan nő, ezért mindenképpen olyan gyerekíróasztalt válasszatok, amelyiknek állítható a magassága és dönthető az asztallapja is.