Macskabútor otthonra

A hobbi állatokat sokan szeretjük. Nagyon sok boldogságot okoznak a család minden tagjának. Szerencsére ma már számos hobbi állat közül válogathatunk, sőt akár több különböző kisállatot, aranyhalat, hörcsögöt, vagy épp cicákat is tarthatunk. A hobbi állat tartás azonban nem olyan egyszerű feladat, komoly odafigyelést igényel, és a kisállatunknak nagyon sok kisebb-nagyobb holmira is szüksége van. Ebben a bejegyzésünkben a macskabútorokról írunk.

Miért van szükség rá, és milyen macskabútor kell?

A macskák bizony nagyon szeretnek mozogni, ugrálni, teszik ezt igencsak fürgén, gyakran láthatod őket akár a szekrényed tetején is. Ám ez nem annyira jó, hiszen könnyen megkarcolhatják vagy felboríthatják a bútoraidat, illetve leverhetnek ezt-azt. A bútorok restaurálása, és az összetört tárgyak javítása/pótlása nagyon idő igényes és nem olcsó mulatság.

Melyek a leghasznosabb macska bútorok?

A legegyszerűbb típusú macskabútor a kaparófa. Ez lehet egy henger alakú rúd, vagy egy sík felületű bútorlap, amelyen a cicák könnyedén, játszva reszelhetik a körmeiket.

Vannak azonban komolyabb kialakítású macskabútorok is. Ezek lehetnek odúk, vagy bonyolultnak látszó szerkezetek is. Ilyen összetett macskabútor lehet a néhány eltérő magasságú oszlopból álló, függőágyakkal, alagutakkal, zsinórokkal, létrákkal, játszó kötelekkel változatosan összekapcsolt speciális állvány is.

A cicák rajonganak ezekért az egyedi kialakítású macskabútorokért is, hiszen ezeken a bútorokon nem csak a körmeiket reszelhetik le, hanem a kedvük szerint mozoghatnak, szaladgálhatnak, bujkálhatnak és persze pihenhetnek is.

Milyen alapanyagokból készülnek a macskabútorok?

A macskabútorok készítésekor számos alapanyagot felhasználnak. A kaparók általában fából, vagy papírból készülnek, míg az állványok közötti játékok lehetnek akár plüssből, vagy valamilyen bútorszövetből is.

Persze a macskabútorokat is fantasztikusan megtervezték, különböző színű és mintájú alapanyagokat használtak, és a választék is nagy, ezért könnyen megtalálhatjuk a szobában található lakberendezési tárgyakhoz tökéletesen illeszkedő termékeket is.