A süteményes dobozok előnyei!

A süteményeket a legtöbb ember szereti, mindenkinek van kedvence, nem is egy, akár több is. Tudják ezt a cukrászok, pékek és szakácsok is, hiszen rengeteg eltérő ízesítésű édes és sós finomsággal fogadják a vendégeket. Minden országnak, sőt az egyes nemzeteken belül a térségeknek is meg vannak a maguk egyediségei. Persze a nem mindennapi alkalmakra is többnyire meglepetésekkel készülnek, igazi sütemény különlegességekkel várják a vendégeket. Ahhoz azonban, hogy ezeket a süteményeket megfelelően tárolni és hordozni tudják, szükség van megfelelő dobozokra hozzájuk.

Milyen az ideális süteményes doboz?

Az ideális süteményes doboz tulajdonságai három fő csoportba sorolhatóak. Fontos szerepe van az alapanyagnak, a méretnek valamint a formának.

A süteményes dobozok elengedhetetlen kellékei a különféle süteményeknek, tortáknak!

A süteményes doboz alapanyaga…

A süteményes dobozok alapanyaga általában kartondoboz, vagy valamilyen műanyag. De ezek az alapanyagok minden esetben tökéletesen zárnak, ezzel biztosítják azt, hogy a desszertek csapadéktól, sérülésektől és a bogarak által okozott fertőzésektől, szennyeződésektől mentesen célba érkezzenek. Ezen kívül információs felületnek is kiválóak! A sütemények összetevőit és a fogyaszthatóság határidejét tartalmazó matricák ragaszthatóak ezekre a dobozokra, de kiválóan dekorálhatóak, így reklámfelületként is használhatóak.

Következzen a méret…

A süteményes dobozok méreteiről azért fontos írni, mert rengeteg eltérő méretű desszert közül válogathatunk, de vannak olyan aprósütemények, amelyeket ömlesztve, kilós kiszerelésekben vásárolhatunk meg. Így számos kisebb-nagyobb süteményes dobozra lehet szükségünk.

Lássuk végül formát…

A süteményes doboz formái között, szintén nagy különbségek vannak. Erre azért van szükség, mert az emeletes torták, a mesehősök formáihoz hasonló torták, cukorral készült finomságok és a sütés nélküli krémdesszertek, vagy az elvitelre ajánlott somlói galuska és tiramisu félék, más típusú süteményes dobozban tárolhatóak.