kókuszvirág cukor

A kókuszvirág cukor

A kókusz egy rendkívül ismert és nagyon szeretett növény, hiszen gyönyörű szép és szinte minden része felhasználható. Gondold csak végig micsoda érzések töltenek el, ha egy kókusz pálmákkal övezett szigeten sétálsz, vagy napozol egy pálma fa alatt. Ezen kívül jó ha tudod, azt is, hogy a kókusz pálma törzsét és leveleit fa házak építésére is használják, a terméséből a kókusz dióból pedig számos rendkívül népszerű élelmiszert készítenek el. Ott van például a kókusz reszelék, a kókusztej, a kókusz zsír, a kókusz liszt. De a kókusz virágja is felhasználható, hiszen cukor is készíthető belőle.

Nézzük most a kókuszvirág cukrot

Kezdjük az előállításával. A kókusz virág cukrot nagyon egyszerűen lehet előállítani. Alapanyaga a pálmavirág, amely két liter nedvet is tartalmazhat. Ebben a nedvben található meg a kókusz cukor, amelyhez a nedvességtartalom elpárologtatásával jutnak.

Mi jellemzi a kókusz cukrot?

A kókusz cukor nagyon sok mindenben hasonlít a répa cukorra. Ezekben a cukrokban azonos mennyiségű szénhidrát és a kalória van, azonban a kókusz virág cukor vitaminokban jóval gazdagabb, mint a hagyományos cukrok. Megtalálható benne a B B2, B3 és a B6 vitamin ezen kívül magas a rosttartalma is, ezért jóval hosszabb idő szükséges a felszívódásához. Nincs különleges íze, tehát könnyen és gyorsan hozzá szokik a szervezet. Kristályos szerkezetű valamint cseppfolyós állagú formában is kapható.
Azonban fontos azt is megjegyezni, hogy a kókusz virág cukor annyira újdonságnak számít, hogy még nagyon kevés információ az emberi szervezetre gyakorolt hatásairól, ezért az inzulinrezisztenciával élők és a cukorbetegek számára egyelőre a fogyasztása nem ajánlott.

Hogyan használható a kókusz cukor?

Mivel a kókusz cukor édességereje nagyjából megegyezik a répa cukoréval, ezért minden esetben ugyanakkora mennyiséget célszerű az adagoláskor használni.