2023-as mézeskalács trendek: Top 10 mézeskalács minta

A hideg beköszöntével az ünnepi szezon is közeleg, és a mézeskalács az egyik legalkalmasabb módja a karácsonyi hangulat megteremtésének. Az idei évben új és izgalmas trendek érkeznek a mézeskalács készítés világában, amelyek segítenek új színt vinni az ünnepi desszertbe. Ha bár ízekkel és illatokkal nem is tudunk kedveskedni, a cikk olvasása garantáltan ünnepi hangulatba kerül. Mutatjuk is a TOP 10 mézeskalács mintát a 2023-as szezonra.

A lista:

1. Minimalista

Az egyszerűség és a letisztultság jellemzi a mézeskalácsokat. Sokan azt mondják fölösleges a cukormáz. Vagy mindenki találkozott már azzal a szituációval, hogy egyszerűen már a forró sütőből kijövet üres már a tepsi.

sima mézeskalács

2. Természetes

Természetes alap anyagok és színek előtérbe kerülnek. A domináns színek a barna és fehér, mivel általában dióval, fahéjjal, szegfűszeggel, magvakkal szórjuk meg szeretet édességünket.
magvas mézeskalács

3. Nosztalgikus

Az ünnepek során mindig nosztalgikus hatások érik az embert, akár egy családi vacsi során, vagy egy pohár tea elfogyasztása közben. A vintage érzést karácsonyi szimbólumokkal érjük el, mikulás, hóember, vagy motívumokkal, mint hópehely
karácsonyi mézeskalács minta

4. Textúrák és minták

Sokan jobban szeretik a kedvenc téli nyalánkságunkat díszíteni, mint megenni. Ezek alapján mindenki maga döntse el, hogy nincs karácsony mézeskalács díszítés nélkül, vagy nincs mézeskalács dekoráció nélkül.
mézeskalács díszítés

5. Kézzel készült

Újra divatba kerültek a kézzel készített ajándékok, és ennek nyomán személyre szabott mézeskaláccsal is meglephetjük szeretteinket.
kézzel készült mézeskalács

6. Környezetbarát

A környezettudatosság és a természetvédelem növekvő fontosságú téma világszerte, és megjelent a zöld tudatosság a mézeskalács receptekben is. A környezetbarátok kitalálták, hogy egyéb összetevőkkel pótolnák a kimaradt alapanyagokat például: mandarinnal.
vegán mandarinos mézeskalács

7. Ragyogó színek

A természetes színek továbbra is divatosak, ellenben vannak, akik a karácsonyi hangulatot megidéző élénk színekkel díszítik fel a desszertet. Ezek a színek vidámságot sugároznak, hogy még jobban elmélyüljünk az ünnepekben.
Karácsonyi mézeskalács minták

8. Állatok

A családhoz hozzátartoznak a kis kedvenceink is, és szeretjük őket megjeleníteni mindenhol, úgy hogy már a boltokban külön kaphatóak kisállatos formacsomag
Állatos mézeskalács

9. Sütiszörny

Minden otthonban ilyenkor gyakran elhangzik az a bűvös mondat, hogy ki ette meg az utolsó sütit. Persze senki nem jelentkezik, és nem derül ki ki volt a tettes, és így jött képbe a sütiszörny, hogy ő megette.
Sütiszörny mézeskalács

10. Fantázia világ

Nagy hagyományoknak örvend a mézeskalácsház építés, és sok ember tovább gondolva ezt, egy teljes fantázia világot hoz létre. Csodálatos egyedi teremtmények, mesés színek és formák jellemzik a mézeskalácsokat.
Mézeskalács ház

Hogyan használjuk a hűtött munkaasztalokat?

A munkaasztalok meghatározzák a kényelmes és hatékony munkavégzést a konyhában, legyen szó akár otthonunkról vagy egy ipari konyháról. A vendéglátó-ipari egységek dolgát úgy lehet a legjobban megkönnyíteni, ha praktikus és korszerű berendezéseket kapnak. Ilyenek például a hűtött munkaasztalok, amelyekből azok a legideálisabbak, amelyek külseje és belseje rozsdamentes acélból készül. Az efféle típusúak lényegesen időtállóbbak, arról nem beszélve, hogy meglehetősen könnyedén tisztíthatóak, ez pedig nagy segítséget jelent a konyhában dolgozóknak. A hűtött munkaasztalok a nagykonyhai berendezések csoportjába tartoznak és különféle méretben érhetőek el, így egy kisebb vagy nagyobb konyhába is megtalálhatjuk a legideálisabbat.

A hűtött munkaasztaloknak számos előnyük van.

Milyen előnyei vannak még a hűtött munkaasztaloknak?

A paramétereket okvetlen vegyük figyelembe és válasszunk igényeinknek megfelelően. A hűtött munkaasztalok mindegyike statikus hűtést biztosít, ráadásul rendelkeznek olyan kiolvasztási és jégtelenítési ciklussal, melyeket gyárilag állítanak be. A hűtött munkaasztalok megőrzik az alapanyagok frissességét és hozzájárulnak a sütési-főzési folyamatok felgyorsításához, hiszen minden alapanyag ott lesz egy karnyújtásnyira. Pizzák készítésénél kivételesen jól jön ez az egész. Hűtött munkaasztalokból van 2 ajtóval, illetve 3 ajtóval rendelkező is, a belső részek pedig tökéletesen alkalmasak a tartósabb, hosszabb ideig tartó tárolásra.

A munkapadok olyan asztalok tehát, amelyek minden konyhában nélkülözhetetlenek, ugyanis a különböző ételek előkészítése a munkaasztalon történik, gondoljunk csak a hozzávalók feldarabolására. Ezeknek a műveleteknek az elvégzéséhez hely kell, amit a munkapad lehetővé tesz. Ezen kívül vannak olyan hűtött asztalok is, amelyek nem csak fiókokkal felszereltek, hanem polcokkal is, így az extra tárolás is megoldható.

 

Miért egészséges a párolt étel?

A táplálkozás hatással van szervezetünk működésére, nagyban meghatározza az ellenálló képességünket is. A helytelen étrendtől számos probléma kialakulhat, például magas vérnyomás, cukorbetegség, bélrendszeri gondok, szív- és érrendszeri megbetegedések, elhízás, depresszió és még számos más egyéb. Az egészséges táplálkozással tehát rengeteg problémát elkerülhetünk és hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez.

Az ételpárolókban sütni is lehet.

Igen ám, csak a rohanó világunkban nem könnyű betartani az egészséges étkezésre vonatkozó szabályokat, tehát sokaknak fontos, hogy olyat egyenek, ami gyorsan elkészül, ugyanakkor egészséges is. Lényeges, hogy az étel legyen rostban és vitaminokban gazdag. A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően viszont ma már vannak olyan eszközök, amelyek nagyban megkönnyítik a dolgunkat a konyhában. Ezáltal bármikor gyorsan az asztalra varázsolhatunk valami egészséges és finom ételt.

Milyen eszköz teheti könnyebbé a főzéseket?

Az ételpároló kiváló megoldás lehet, hiszen rengeteg típusú étel készülhet el benne, ráadásul lényegesen rövidebb idő alatt, mintha a tűzhelyen csinálnánk. A modern ételpárolókon több funkció is helyet kapott, egyes darabok nem csak a párolásra alkalmasak, hanem sütésre és grillezésre egyaránt.

A többtálcás verziókban egyszerre több finomság is elkészíthető, ráadásul a főzőedény kevesebb energiát fogyaszt, mint a tűzhely. Az ételpároló óriási előnye, hogy zsiradék nélkül készíthetjük el benne a különféle fogásokat, így a diétázóknak mindenképp érdemes beszerezniük. Mivel a párolóedények a gőz erejét használják, ezért működés közben le vannak zárva, így kavargatnunk sem kell főzés közben.

Gáz vagy villany főzőlapot vegyünk?

A gasztronómia és a főzések szerelmesei rengeteget időznek és ténykednek a konyhában, mondhatni ez a kedvenc helyiségük. Az sem mindegy számukra, hogy milyen konyhai berendezéseket használnak, ahogy az sem, hogy milyen tűzhelyen készítik az ételeket. Ma már számtalan típusú tűzhely közül van módunk választani, a gyártók igyekeznek évről-évre piacra dobni funkciókban gazdag darabokat. Sok háztartásban dilemma, hogy gáz vagy villany tűzhelyet szerezzenek be, legyen szó bármelyikről is, mindkettőnek meg vannak a maga előnyei és hátrányai.

A villany tűzhelyek biztonságosak.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a gáztűzhelyeknek?

A gáz főzőlap mondható a legrégibb típusnak, akik használtak ilyet megszokhatták, hogy rendkívül gyorsan felfűt és a kikapcsolást követően ugyanilyen sebességgel lehűl. A gáz tűzhelynek nem okoz gondot az edények alján előforduló egyenetlenség. Hátránya maga a gáz, aminek a veszélyei mellett nem mehetünk el, ugyanis meghibásodás esetében akár még mérgező is lehet, de a robbanás veszélye is fennáll. Esztétikai szempontból a gáz cső nem túl látványos.

Ejtsünk néhány szót a villany tűzhelyekről…

A villany tűzhelyek biztonságosabbnak bizonyulnak és könnyedén szabályozhatóak, ráadásul rendelkeznek gyerekzárral is, így a kicsi játék közben nem tudja véletlenül bekapcsolni. A villany tűzhelyek rendelkeznek különféle főzőfelületekkel, így az edény méretéhez igazíthatjuk. A villany főzőlapok tekintetében nem keletkezik égéstermék, ezáltal nem kell gázszivárgástól tartanunk. A felületük sík, tehát könnyen tisztíthatóak, nem mellesleg a villany tűzhelyek külső megjelenésre modernek, esztétikusak.

Tűzhelyek beépítéséhez is talál alapanyagot itt!

Hátrányuk, hogy használatukat nehezebb elsajátítani és időben be kell kapcsolni, hogy kellően felmelegedjen. A villany tűzhelyen akkor főzhetünk egyenletesen, ha az edények alja egyenes. A villany főzőlapok üzemeltetése drágább, mint a gáz tűzhelyeké.

A tökéletes ostya elkészítésének titkai

Napjainkban az a legfontosabb a konyhában, hogy elősegítsük az ételek minél előbbi elkészülését, hiszen a rohanó hétköznapok során nem marad túl sok idő a pepecselésre, például az alapanyagok feldolgozására, felaprítására. A családok jelentős része későn ér haza a munkahelyéről, az utazások is jelentős időt elvisznek, közben a gyerekeket is össze kell szedniük az iskolából, óvodából, elintézni a bevásárlást, este pedig már szinte csak arra marad a szülőknek ideje és energiája, hogy elkészítsék másnapra a szükséges dolgokat és időben ágyba dugják a gyerekeket. Így tehát nem marad elégséges idő a vacsora elkészítésére, viszont modern világunkban és a technológia rohamos fejlődésének köszönhetően, ebben ma már nagy segítséget jelentenek a modern háztartási gépek, konyhai eszközök, amelyeket a gyártók évről évre fejlesztenek és piacra dobnak. Így szerencsére bőven van miből válogatnunk, elmondható, hogy szinte bármilyen konyhai művelethez létezik valamilyen készülék.

Az ostyasütőkkel készíthetünk ropogós finomságokat.

Van már például ostyakészítő gép is…

Az ostyakészítő gépek alkalmasak házi ropogtatnivalók, illetve édességek elkészítésére, amelyek igencsak jól tudnak esni az esti filmezések közben. Az efféle aprósütemények tökéletes választásnak bizonyulnak a vendégeink fogadására is. Az ostyasütő géppel pedig lényegesen rövidebb idő alatt elkészíthetőek, ráadásul finomabbak, mint amit a boltokban lehet kapni. Az ostyakészítő géppel nem csak ropogós finomságokat varázsolhatunk az asztalra, hanem egyéb ínyencségeket, ez lehet akár pizza vagy más desszert. Sőt, egészséges fogásokkal is meglephetjük a családot, elég mindössze felkarikáznunk egy almát, aminek előtte kiszedjük a magját, majd a kiolajozott ostyakészítőbe helyezzük, végül 3 perc múlva fogyaszthatjuk is. Ezt megszórhatjuk fahéjjal és már tálalhatjuk is, biztos, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt ízleni fog.

Éppen ezért célszerű beszereznünk egy minőségi ostyakészítő gépet, amellyel fantasztikus finomságokkal lephetjük meg családtagjainkat, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról.

Milyen berendezések találhatóak egy étterem konyhájában?

Egy étterem konyhájában teljesen más berendezések találhatóak, mint egy egyszerű háziasszony konyhájában. Ez teljesen értelemszerű, hiszen itt a főzés nagyüzemben történik. Több helyre van szükség, hogy az alapanyagok, élelmiszerek tárolása megoldott legyen. A minőségi vendéglátóipari berendezéseket úgy tervezik meg, hogy azok maradéktalanul ki tudják szolgálni az ügyfeleket. Az éttermek konyhájában található bútorok jó, ha rozsdamentes anyagból kerülnek legyártásra, ugyanis ez nagyban meghatározza az élettartamukat.

Egy étterem konyhájában speciális berendezések találhatóak.

A tulajdonosoknak többnyire van lehetőségük egyedi igények alapján is leadniuk a rendelésüket. Az éttermek konyhájában található hűtők meglehetősen nagyok, még a legkisebb űrtartalmúak mérete is jelentős. Ez igazából nem csak a hűtőkről mondható el, hanem a többi bútorról is.

Hűtött munkaasztallal is találkozhatunk egy ekkora konyhában, sőt még külön salátahűtő és pizzapult is fellelhető. Az ilyen konyhák egyedi tervezést igényelnek, ez azért van mert a dolgozóknak lehetővé kell tenni a hatékony munkavégzést, fontos, hogy minden kéznél legyen számukra.

Könnyen kezelhetőek az éttermek konyhájában található gépek?

Bonyolultabban kezelhetőek, mint a háztartások konyhájában találhatóak, de lehet kérni a beépített gépekkel kapcsolatos oktatást is. Vannak cégek, akik kifejezetten ilyen típusú oktatásokat szerveznek.

Nagykonyhai gépek megvásárolhatóak webáruházakból is, de személyesen is felkereshetünk üzleteket, hogy megbizonyosodjunk a minőségükről. Nagykonyhai gépek széles választéka áll a vásárlók rendelkezésére, de vásárlás előtt célszerű átgondolni az igényeket és fontolóra venni a szempontokat, például, hogy mekkora a rendelkezésre álló terület vagy, hogy hányan fognak egyszerre dolgozni a helyiségben.

 

 

Az ételrendelés előnyei!

Az egészségünk megőrzéséért és a kiváló teljesítményünkért folyamatosan teszünk. Ahhoz, hogy mindig jól érezzük magunkat, fontos hogy változatos legyen az étrendünk és rendszeresen, naponta legalább egyszer fogyasszunk valamilyen főtt ételt. Erre akkor is szükségünk van, ha nem tudunk minden egyes nap főzni. De ilyenkor is van segítség, hiszen több ételkiszállítással foglalkozó cég ajánlata közül válogathatunk.

Az ételkiszállításnak számtalan előnye van.

Mire figyelj, ha az ételkiszállításhoz keresel partnert?

Az egyik legfontosabb szempont a választék. Egy igazi ételkiszállító cég ajánlatai között a tradicionális magyar finomságok mellett a világ szinte minden országának gasztronómiai különlegességei is megtalálhatóak. Tehát válogathatsz a Japán, Olasz, Kínai, Indiai, Török, Mexikói, és Thai ételek között. De akár gyorséttermi finomságokat, hamburgert, pizzát, vagy palacsintát is rendelhetsz. Igen a desszert! Olykor- olykor megengedhetsz magadnak egy kis édes finomságot. Somlói galuska, Gundel palacsinta… melyik a kedvenced?

Amikor az ételkiszállításhoz keresel partnert figyelj arra is, hogy az ország melyik területein és milyen időszakokban vállalják a házhozszállítást. Rendelj olyan cégtől, aki több kisebb- nagyobb városban is jelen van. Így mindig finom ételekhez juthatsz.

Persze a rendelés feltételeiről sem szabad megfeledkezned. Gondolj a rendelési határidőkre, a lemondásra és a fizetési feltételekre.

Mit tegyél, miután megtaláltad a legjobb ételkiszállító céget?

Ha megvan az ideális ételkiszállító cég, akkor regisztrálj és állítsd össze a rendelésedet. Ha szeretnéd a munkahelyeden felidézni az otthoni étkezések hangulatát, akkor vidd be a céghez a kedvenc tányérodat és az evőeszközeidet.

A süteményes dobozok előnyei!

A süteményeket a legtöbb ember szereti, mindenkinek van kedvence, nem is egy, akár több is. Tudják ezt a cukrászok, pékek és szakácsok is, hiszen rengeteg eltérő ízesítésű édes és sós finomsággal fogadják a vendégeket. Minden országnak, sőt az egyes nemzeteken belül a térségeknek is meg vannak a maguk egyediségei. Persze a nem mindennapi alkalmakra is többnyire meglepetésekkel készülnek, igazi sütemény különlegességekkel várják a vendégeket. Ahhoz azonban, hogy ezeket a süteményeket megfelelően tárolni és hordozni tudják, szükség van megfelelő dobozokra hozzájuk.

Milyen az ideális süteményes doboz?

Az ideális süteményes doboz tulajdonságai három fő csoportba sorolhatóak. Fontos szerepe van az alapanyagnak, a méretnek valamint a formának.

A süteményes dobozok elengedhetetlen kellékei a különféle süteményeknek, tortáknak!

A süteményes doboz alapanyaga…

A süteményes dobozok alapanyaga általában kartondoboz, vagy valamilyen műanyag. De ezek az alapanyagok minden esetben tökéletesen zárnak, ezzel biztosítják azt, hogy a desszertek csapadéktól, sérülésektől és a bogarak által okozott fertőzésektől, szennyeződésektől mentesen célba érkezzenek. Ezen kívül információs felületnek is kiválóak! A sütemények összetevőit és a fogyaszthatóság határidejét tartalmazó matricák ragaszthatóak ezekre a dobozokra, de kiválóan dekorálhatóak, így reklámfelületként is használhatóak.

Következzen a méret…

A süteményes dobozok méreteiről azért fontos írni, mert rengeteg eltérő méretű desszert közül válogathatunk, de vannak olyan aprósütemények, amelyeket ömlesztve, kilós kiszerelésekben vásárolhatunk meg. Így számos kisebb-nagyobb süteményes dobozra lehet szükségünk.

Lássuk végül formát…

A süteményes doboz formái között, szintén nagy különbségek vannak. Erre azért van szükség, mert az emeletes torták, a mesehősök formáihoz hasonló torták, cukorral készült finomságok és a sütés nélküli krémdesszertek, vagy az elvitelre ajánlott somlói galuska és tiramisu félék, más típusú süteményes dobozban tárolhatóak.

Mit egyen a gyerek a suliban?

Most itt a nyári szünet, de szeptemberben újra kezdődik a tanév és lassan visszatérünk a régi kerékvágásba. Előbb-utóbb mi szülők is megszokjuk a mindennapos rutin feladatainkat: ébresztés, rohanás, tanulás, sportolás, szakkör és egyéb délutáni foglalkozások, na és persze nem feledkezhetünk meg az uzsonnáról, tízórairól sem.

A gyermekek számára biztosítsuk az egészséges ételeket a hét minden napján!

Ebben a cikkünkben adunk néhány hasznos tanácsot az egészséges uzsonna beszerzéséhez, elkészítéshez.

Kezdjük a legegyszerűbb megoldással. Ma már a legtöbb suliban van valamilyen büfé, ahol a gyerekeket számos étellel várják. Édes és sós péksütemények, hideg és melegszendvicsek, tejtermékek, gyümölcslevek, ásványvizek és persze friss gyümölcsök, csokik, kekszek, müzliszeletek is beszerezhetőek itt. Vagyis elég lenne, ha pénzt adunk a gyereknek, aki ezután megvásárolhatja a kedvenc ételét. Azonban sajnos a legtöbb iskolai büfében számos egészségre ártalmas, például magas cukortartalmú és alacsony tápértékű terméket árulnak, így a legjobb az, ha mi magunk vesszük meg számára az elemózsiát, vagy együtt tesszük ezt meg. Igyekezzünk teljes kiőrlésű pékárut, friss gyümölcsöt, tejet, vagy ivójoghurtot választani. Ezek az élelmiszerek mindig biztosítják a megfelelő mennyiségű energiát a tanuláshoz.

A legjobb megoldás, ha még az otthonunkban elkészítjük az uzsonnát, ezzel biztosítva az egészséges és finom ételt a gyerkőc számára. Tökéletes megoldás a szendvics, ezáltal elegendő mennyiségű szénhidrát, hús és zöldség is bekerül a szervezetébe. Az uzsonna összetétele mellett azonban fontos, hogy mibe és hogyan csomagoljuk be az ennivalót. Vásárolhatunk frissen tartó fóliát, azonban a reggeli rohanásban nem biztos, hogy olyan könnyen tudunk majd bánni vele, ezért jobban járunk uzsonnás dobozok beszerzésével. Ebbe a dobozba egyszerűen beletehetjük és hermetikusan lezárhatjuk a szendvicset. Csupán egy szalvétát kell mellé tenni, így komfortosan ehet és meg is törölheti a kezét.

Milyen szempontok alapján válassz kávégépet az irodába?

Az eredményes irodai mindennapokhoz nagyon sok mindenre van szükség. Fontos, hogy rendelkezésre álljanak a munkavégzéshez szükséges eszközök, a megfelelő tudással ellátott szakemberek. A munkatársak teljesítőképessége nélkülözhetetlen, amire nagyon jó hatást gyakorol egy finom fekete kávé. Szóval érdemes egy irodai kávégépet is beszerezni.

Előnyös a kávégép az irodában, hiszen hatékonyabbá teszi a munkavégzést!

Mire figyeljünk, ha irodai kávégépet keresünk?

Először azt szükséges meghatározni, hogy összesen mennyien fogják használatba venni a készüléket. Az irodai kávégépeket eltérő mennyiségű ital elkészítésére tervezték. Ha ezt már tudjuk, akkor döntsük el azt is, hogy milyen kávéféleségeket szeretnénk az irodában elfogyasztani. Az egyes gépek ugyanis különböző típusú italok elkészítését teszik lehetővé: espresso, rövid kávé, hosszú kávé, capuccino. Általában ezek a legkeresettebb, és a legtöbbször fogyasztott különlegességek. Ha ezzel is tisztában vagyunk, akkor könnyen megtalálhatjuk az ideális kávégépet.

Mi jellemzi az irodai kávégépeket?

Az irodai kávégépekkel ugyanolyan kiváló minőségű kávéitalokat készíthetünk el, mint amilyeneket a kávéházakban és hotelekben ajánlanak. Ezenkívül praktikus kialakításúak, néhány gombnyomással ki és bekapcsolhatóak. De meg kell említenünk azt is, hogy az irodai kávégépeknek számos felhasználási lehetősége van. Használt és új kávégépek közül is válogathatunk, megvásárolhatjuk a cég számára, de akár bérelhetjük is.

Hol szerezhetjük be az irodai kávégépet?

Az irodai kávégépek beszerzése előtt érdemes olyan partnereket keresnünk, akik biztosítják a kávékészítéshez szükséges összes felszerelést és foglalkoznak kávéfőzők, darálók, alapanyagok, kávészemek, tejpor értékestésével is. Így biztos lehetünk abban, hogy kiváló minőségű italt fogyaszthatunk el. Meg kell említeni még a szerviz szolgáltatást, mivel az irodai kávégépeket meghatározott időközönként ellenőrizni kell és sajnos előfordulhat, hogy váratlanul elromolnak.