Húsvéti programok

Tavasz van és közeledik az évszak egyik legnagyobb ünnepe a húsvét. Ilyenkor a tradicionális szokások mellett, vagy helyett egyéb sajátos módon is ünnepelhetsz. Kiváló lehetőséget jelenthet egy utazás. Egy napos város látogatásokon, vagy bevásárló esetleg bakancsos túrákon is részt vehetsz. De számos egész napos hétvégi program közül is válogathatsz.

Nézzünk akkor néhány lehetőséget.

Húsvét alkalmából számos helyen rendeznek ünnepi vásárokat Ausztriában. Az egyik legkedveltebb a gyönyörű Schönnbrunni kastély előtt lesz. Gyertek ti is ide (melyhez érdemes autót vagy kisbuszt bérelni), hiszen az óvodás kislányoktól az idős nagyszülőkig a család minden tagja kellemesen kikapcsolódhat és megtalálhatja a legjobban tetsző emléktárgyakat is. Itt ilyenkor tavasszal már gyönyörű a környezet. A zöld gyep, az élénk virágok, ragyogó napfény és friss levegő no és csodálatos zene fogad mindenkit. A kézművesek ünnepi dísztárgyakkal, csodálatos faragott tojásokkal várják a látogatókat. A gyerekeid marcipán figurákat készíthetnek, tojásokra vadászhatnak, de megköthetik az egyik legszebb asztali díszt a virág csokrot is. Persze finomabbnál finomabb ételekkel várnak benneteket. Igen, megkóstolhatjátok a húsvéti báránysültet is!

De ha szeretnél egy kicsit elcsendesedni és a természet szépségében gyönyörködni, vagy éppen aktívan kikapcsolódni, akkor a Tátra csúcsaival és gyönyörű vizeivel fogad Szlovákia. Téged is vár a Poprádi-tó, Békás-patak, Zöld-tó is. Túrázhatsz, vagy akár raftingolhatsz is. A látvány mindenhol magával ragad.

Ha pedig szeretnéd a keresztény vallás húsvéti hagyományait is, megismerni, akkor érdemes az ünnep minden napját Rómában és a Vatikánban eltöltened. Az örök város csodálatos látnivalói között számos keresztény emlék található meg. Szent Péter- bazilika, Sixtus- kápolna, Laterani- bazilika, Szent Kelemen- bazilika, hogy csak néhányat említsek. Emellett meghallgathatod a pápa által tartott szent misét is.