klasszikus ülőgarnitúra

Klasszikus ülőgarnitúra, az örök bútordarab…

A környezetünk nagyon erős hatásokat gyakorol az életünkre. Befolyásolja a hangulatunkat, a teljesítményünket, ezért is fordítunk nagy hangsúlyt az ideális környezet megteremtésére. Ehhez számos dologra van szükségünk, nagyon fontos szerep jut például a bútoroknak is. Egyik ilyen bútor a klasszikus ülőgarnitúra.

ülőgarnitúra

Igen a klasszikus ülőgarnitúra…

A kipróbált és jól bevált termék, amelyet már a nagyanyáink is használtak. Ezeket általában az ülőfelület száma alapján szokták megkülönböztetni. Két fő típusa különböztethető meg, az egyik a 3+2+1, a másik pedig a 3+1+1 ülőgarnitúra.

Igaz, hogy a klasszikus ülőgarnitúra a hagyományos bútorok közé tartozik, azonban ma is nagyon népszerű, hiszen számos helyiségben találkozhatunk vele. A legtöbb család nappali szobájában, vagy a hotelek recepcióin, de az irodaházak előszobáiban is megtalálható valamelyik klasszikus ülőgarnitúra.

Mire figyelj, ha klasszikus ülőgarnitúrát választasz?

Óriási választék vár, ezért nem leszel egyszerű helyzetben. Először is döntsd el azt, hogy milyen stílusú ingatlanban fogod elhelyezni ezt a bútort. A minimál design, vagy az elegáns stílus van-e jelen az ingatlanodban. Gondolj a helyiségre is, arra, hogy hol fogod használni az ülőgarnitúrádat. Ha otthonod nappalijába keresed az ideális bútort és pihenni is szeretnél rajta, akkor a legjobb, ha kihúzható típust választod. Ha pedig irodaházban vagy hotelben van rá szükséged, akkor kiváló választás lehet a kanapé fotelekkel. A klasszikus ülőgarnitúra a méretei miatt is a domináns bútorok közé tartozik. Ezért rendkívül fontos szerepe van a kárpit típusának és színének is. Ha exkluzív megjelenésű klasszikus ülőgarnitúrát keresel, akkor választhatod a bőr bútorokat, ha pedig egy egyszerűbb megjelenésűre vágysz, akkor a szövet kárpittal fedett bútorok közül választhatsz.