Sí felszerelés kölcsönzés

Elérkezett a hideg idő aminek nagyon örülnek a téli sportok szerelmesei. A korcsolya, snowboard, jégkorong és a síelés egyre népszerűbb sport tevékenységek közé tartozik, hazánkban és külföldön egyaránt, annyira, hogy a száraz, hómentes időben is a mű sípályákon is élvezhetőek ezek a sportok. Fiatalok és idősek egyaránt kedvelik és sokan évről-évre eltöltenek néhány hetet valamelyik síparadicsomban.

Ahhoz, hogy a síelés örömeit maradéktalanul élvezni tudjuk számos felszerelésre van szükség (és esetleg érdemes teherautót vagy kisbuszt bérelni az útra). A megfelelő ruházathoz tartozik az overál, a protektor, a símaszk, a zokni, de az öltözék fontos eleme a sícipő is. A sportoláshoz szükség van még a sílécekre, botokra is és sokan vannak, akik szívesen viselnek napszemüveget is. Ezek a síeléshez szükséges alapfelszerelések, amelyeknek számos használt és új típusa vásárolható meg, azonban kölcsönzésre is van lehetőség.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kinek ajánlott a sí felszerelés kölcsönzése?

A sí felszerelések kölcsönzése ajánlott azoknak, akik először próbálják ki ezt a sportot. A kezdők ugyanis még nem tudhatják, hogy a jövőben rendszeresen szeretnének-e síelni, vagy sem. A gyermekek részére szintén érdemes sífelszerelést bérelni. A kicsik folyamatosan nőnek, ezért szinte minden évben nagyobb termékekre van szükségük. Továbbá a kölcsönzés a legjobb megoldás a síelés, illetve a sífelszerelések szerelmeseinek is, hiszen ők folyamatosan figyelik az egyes termékeket és türelmetlenül várják, hogy kipróbálhassák a legújabb, legmodernebb sífelszereléseket is.

Mire figyeljünk a sífelszerelések kölcsönzésekor?

Az öltözék és a cipő valamint a sílécek kiválasztása során fontos szerepe van a méretnek, ezért lényeges, hogy pontosan tudjuk és fel is próbáljuk az egyes sífelszereléseket is. Tisztában kell lennünk a tudásunkkal is, hiszen különböző típusú lécek közül válogathatunk.
A sífelszerelés kölcsönzésekor célszerű olyan partnerhez fordulni, aki tanácsadással is foglalkozik. A megfelelő termékek kiválasztása ugyanis egy laikus számára nehézséget jelent és a rossz sífelszerelés bizony meg is hiúsíthatja a sportot.