Tippek a szőnyegtisztításhoz

Önmagunk és környezetünk tisztasága érdekében számos dolgot kell tennünk. Egyetlen egy körülöttünk lévő tárgyról sem feledkezhetünk meg és persze ott vannak a nyílászárók és a padlóburkolók, és a lakástextilek is, amelyek komoly odafigyelést igényelnek. Ebben a blogban arról írunk, hogy mire figyelj a szőnyegtisztításkor.

Igaz, hogy ma már minden háztartásban, így biztosan nálatok is van valamilyen porszívó, amivel rendszeresen takarítotok. Azonban nem biztos, hogy ezekkel a gépekkel teljes mértékben ki tudjátok takarítani az összes szőnyegeteket, vagy elérni a nehéz íróasztal mögött található legeldugottabb zugokat is. Ezekben az esetekben érdemes egy szőnyegtisztító céghez fordulni.

Mire számíthatsz egy szőnyegtisztító cégektől?

Ha szőnyegtisztító cégtől kérsz segítséget, akkor biztos lehetsz abban, hogy a takarítás során ugyanis garantáltan eltávolítják a legmakacsabb foltokat például a csokoládét és a zsiradékot is, de megőrzik a szőnyeged épségét is. A tisztító cégek ugyanis olyan készítményeket használnak, amelyek a szőnyegbe jutva nem marják szét a textilt, nem koptatják el a színét sem. Sőt olyan partnert is találhatsz, aki már a legújabb környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően bio tisztító szereket is használ.

A tisztító szerek mellett persze nagy hangsúlyt fordítanak a megfelelő gépek kiválasztására is. A legtöbb esetben energiatakarékos, nagyobb méretű gépeket használnak, amelyből az összegyűjtött szennyeződések egyszerűen és gyorsan eltávolíthatóak.

Hogyan készülj fel a szőnyegtisztításra?

A legfontosabb, hogy a cég munkatársa a lehető leggyorsabban ki tudja tisztítani az egész szőnyeget, ehhez pedig arra van szükség, hogy szabadon mozoghasson. Vagyis ha teheted, akkor pakolj el minden bútort vidd ki a foteleket és a dohányzóasztalokat is. A tisztítás után pedig hagyj elegendő időt a száradásnak.