Derek Prince munkássága

Derek Prince Indiában született, a szülei pedig Brit származásúak. Az Eton College-nak és a Cambridge-i Egyetemnek köszönhetően vált a görög és latin nyelv szakértőjévé. A King’s College tagjaként is remekelt ezt követően, itt főleg az ősi és modern filozófia rejtelmeit kutatta társaival. Héberül és arámul is tanult a A Cambridge-i Egyetemen, de ezeken kívül még számos más nyelven is beszélt, tehát műveltsége kimagasló volt.

Derek Prince elhivatott volt.

Derek Prince kapcsolata a vallással…

Később szolgálatát tette a brit hadseregben is a második világháború idejében, mindezt alázattal tette meg. Ezen kívül a Bibliát is komolyan elkezdte tanulmányozni, ezt követően nagyon közel állt Jézus Krisztushoz és az élete teljesen megváltozott. Ezek után elkönyvelte magában, hogy Jézus Krisztus él és, hogy a Bibliában leírtak igazak, helytállóak. Ezek a tények befolyással voltak az életpályájának alakulására, mondhatni a Biblia tanulmányozására szentelte az életét.

A világban számos helyen elérhető és hallható volt a “Kulcsok a sikeres élethez” című rádióműsora, az adást minden nap sugározták. Több nyelven is meg lehetett hallgatni a műsort, többek között horvátul, kínaiul, spanyolul, tongául, oroszul, mongolul és madagaszkári nyelven is. Élete során rengeteg tanítása megjelent, amelyeket több, mint 80 nyelvre fordítottak le. Derek Prince hivatásának tartotta, hogy a Bibliában leírtakat tanítsa és magyarázza, természetesen úgy, hogy az egyszerű, valamint érthető legyen mindenki számára. Derek Prince Magyarországra is ellátogatott, először 1983-ban járt hazánkban, egészen pontosan egy budaörsi imaházban.  Idősebb korában az egészsége hanyatlani kezdett, végül jeruzsálemi otthonában költözött az angyalok közé 2003. szeptember 24-én.