Javaslatok a külterületi falfestékek kiválasztásához!

Ahhoz, hogy az épületeket évtizedeken keresztül tökéletesen tudjuk használni, meg kell teremtenünk a falak ideális állapotát. Ehhez jó néhány dolog beszerzésére lesz szükségünk, többek között külterületi falfestékekre.

Mire érdemes figyelni, a külterületi falfestékek kiválasztásakor?

Először is döntsd el azt, hogy milyen színű falat szeretnél. Külterületi falfestéket óriási színválasztékában keresgélhetsz, biztosan könnyen meg is találod a lakásodhoz, garázsodhoz, vagy a hétvégi házadhoz tökéletesen passzoló árnyalatokat.
Ha kiválasztottad a színt, akkor mérd fel az ingatlan falainak adottságait. Erre azért lesz szükséged, mert egy-egy doboz külterületi falfesték, meghatározott nagyságú területre elegendő alapanyagot tartalmaz.

A falfestékek kiválasztásakor a dekoráció mellett gondolj a falak állapotára is. Ezek a festékek ugyanis védőréteget képeznek a felületen.

A kültéri falfestékek hozzájárulnak a falak védelméhez.

Milyen ártalmakat semlegesítenek a külterületi falfestékek?

Ezek a termékek érintkeznek a környezettel, ezért céljuk az, hogy megóvják az ingatlanokat az erőteljes külső hatásoktól, az időjárás viszontagságaitól. A legtöbb problémát a csapadék okozza. A rossz minőségű falfestékeken könnyen az épületbe folyhat víz, hiszen Magyarországon gyakran előfordul, hogy hirtelen nagy mennyiségű csapadék hullik le. Ez pedig a falak, a padlóburkoló illetve a kisebb- nagyobb bútorok, lakástextilek megrongálódását okozhatja. Továbbá penész is kialakulhat, ami allergén reakciókat válthat ki.

Egy megbízható külterületi falfesték…

Az olasz Mapei által gyártott Elastcolor Pittula megfelelő védelmet biztosít a falaknak. Ez a diszperziós festék vízhatlan. Rugalmas, ezért a betonon és a vakolaton képes egy ellenálló védőréteget képezni. Egy speciális hatóanyagnak köszönhetően a levegőben megtalálható szennyező anyagoktól, a szén-dioxidtól és a kén dioxidtól is megóvja a falakat. Az Elastcolor Pittula diszperziós festékkel átmázolt ingatlanok a fagyás-, olvadás időszakában keletkező károkkal szemben ugyancsak rendkívül ellenállóak.