Ismerjük meg a modern kutya esőkabátokat…

A kutya esőkabátok fontos szerepet játszanak házi kedvenceink életében, főleg azoknál az ebeknél, akik városi környezetben élnek, ahol a gyakori esőzések és a változékony időjárás megnehezíthetik a mindennapos sétákat. A kabátok nem csak a kényelmet szolgálják, hanem a kutyák egészségének megőrzéséhez is hozzájárulnak, hiszen védelmet nyújtanak a hideg és a nedvesség ellen.

A kutya esőkabát több szempontból előnyös.

Az esőkabátok anyagválasztéka széles skálán mozog, kezdve a vízálló nylon anyagoktól, egészen a légáteresztő, mégis vízhatlan szövetekig. Fontos, hogy az esőkabát ellenálljon a víznek, de szellőzzön is, hogy a kutya hőháztartása egyensúlyban maradhasson. A rosszul szellőző anyagok ugyanis előidézhetik a túlmelegedést, ami elsősorban a hosszabb szőrű vagy nagyobb testű kutyák esetében jelenthet problémát.

Kialakítás szempontjából a kutya esőkabátok sokfélék lehetnek: vannak egyszerű, a has alatt tépőzárral rögzíthető modellek, amelyek gyorsan és könnyedén felvehetők, illetve bonyolultabb, teljes testet borító változatok is, ezek még nagyobb védelmet nyújtanak. Néhány esőkabát kapucnival is rendelkezik, ami által száraz marad a fej és a fülek, mivel nem éri nedvesség. Egyes darabokban kiegészítő elemként láthatósági csíkok is helyet kapnak, ezek biztosítják, hogy a kutya sötétben is jól látható legyen.

A méretek és a testre való illeszkedés is elengedhetetlen, hiszen egy túl szoros kutya esőkabát korlátozhatja a kutya mozgását, míg egy túl bő darab nem véd kellően az eső ellen. Ezért a beszerzés során érdemes pontosan megmérni a kutya testméreteit, beleértve a hosszát a nyaktól a farok tövéig, illetve a mellkas kerületét.

Számos gazdinak fontos az esztétikai megjelenés is…

Sok gyártó kínál színes és mintás kabátokat, amelyek garantáltan praktikusak, de stílusosak is, így a gazdik ízléséhez igazodva választhatnak a különböző kivitelek közül.

A kutya esőkabátok nem csak az eső és a sár elleni védekezés eszközei, hanem a kedvencünk komfortjának és egészségének megőrzésében is központi szerepet játszanak.

Kutya esőkabát mindenképp javasolt bizonyos kutyafajták tekintetében, ilyen a tacskó, angol bulldog, amerikai rókakopó, beagle, basset hound, border terrier, csivava, meg az öreg kutyák.