Miért jó a kerítésvédelem? Mik az előnyei?

Önmagunk és az értéktárgyaink védelméért folyamatosan teszünk. Egyre több lehetőség áll a rendelkezésünkre. Köthetünk különböző biztosításokat, vagy vásárolhatunk széfeket. Ezen kívül kiépíttethetünk különböző típusú belterületen és külterületen egyaránt használható biztonsági rendszereket is, amibe a kerítésvédelem is beletartozik.

Miért van szükség a kerítésvédelemre?

A kerítésvédelem kiegészítheti, sőt helyettesítheti is a beltéri védelmi rendszereket, ez a biztonsági megoldás ugyanis még az épületbe jutás előtt jelezni tudja azt, hogy illetéktelen betolakodók érkeztek az ingatlan körüli területre. A kerítésvédelem így lehetővé teszi, hogy elkerüljük az épület megrongálódását. Gondoljunk csak bele mekkora károkat okozhat egy ablak, vagy ajtó megrongálódása.

Milyen területeken használható a kerítésvédelem?

Az ingatlan típusától függetlenül bármilyen épület például családi ház, szolgáltató központ, raktár helység köré telepíthető kerítésvédelmi biztonsági rendszer.

Kerítésvédelemmel elkerülhetőek a betörések és a lopások.

Miből áll a kerítésvédelmi rendszer, és hogyan működik az?

Ezek a biztonsági rendszerek általában kerítésre felszerelt mikrofonokat, vagy kamerákat tartalmaznak. A berendezések egyértelmű jelzéseket adnak, ha a kerítést megpróbálják átmászni, átvágni vagy felemelni.

Mire figyeljünk a kerítésvédelmi biztonsági rendszer kialakításakor?

Ha kiépítettünk egyéb biztonsági rendszereket is, akkor fontos, hogy minden biztonságtechnikai felszerelés összhangban működjön egymással.
A kerítésvédelem esetében fontos, hogy az egyes alkotó elemek, kamerák és mikrofonok, illetve a kiegészítő felszerelések ellenálljanak az időjárás ma már szélsőségesnek is nevezhető viszontagságainak is.

A kiépítést követően kérjünk tesztet és igényeljük a karbantartási munkálatokat.