Mire figyelj, ha hűtőszekrényt választasz?

Ha szeretnéd lecserélni régi hűtőszekrényedet és újat vásárolni, akkor feltétlenül olvasd végig ezt a bejegyzést, hiszen ötleteket adunk a megfelelő típus kiválasztásához.

Hűtőszekrény vásárlás főbb szempontjai

Hogyan kezd el?

Akármilyen hűtőszekrényt is keresel fontos tisztában lenned azzal, hogy hova fogod elhelyezni. A legtöbb hűtő ugyanis a nagy méretű termékek közé tartozik, ezért jó, ha pontosan tudod mekkora hely áll rendelkezésére a konyhában, vagy a főzőfülkében. Szóval a hűtővásárlás első lépése a terület felmérése. Amikor ez megtörtént érdemes fontolóra venni a beépítést. Ha emellett döntesz, akkor jusson eszedbe az is, hogy a kiegészítő termékek is helyigényesek.

A hűtő kiválasztásának fontos szempontja az is, hogy milyenek a vásárlási szokásaid az ételekkel és italokkal kapcsolatban. Egy igazi konyhatündér szereti vendégül látni a rokonságot és a baráti kört, napjában akár többször is képes belevágni a sütésbe, főzésbe. Az ilyen beállítottságú személyeknek célszerűbb sok rekeszből álló, speciális polcokkal ellátott, nagyobb méretű, fiókokban gazdag hűtőszekrényt választani, ahol szépen csoportosítva, kényelmesen elférnek az üdítők, zöldségek, gyümölcsök. Ennek köszönhetően könnyen átláthatóvá válik majd a hűtő tartalma. Gazdaságosabb megoldás olyan típusút vásárolnod, amelyik fagyasztó szekrénnyel is rendelkezik, így lehetőséged van húsok, mirelit termékek tárolására, valamint készételek lefagyasztására, amiket jó elővenni, ha valamikor nincs időd megfőzni az ebédet, de mégis főtt ételt szeretnél fogyasztani.

A praktikusság mellett meghatározó szerepe van a dizájnnak! Akkor lesz tökéletes az összhang, ha a hűtőszekrény kiválóan passzol a konyhában, vagy a főzőfülkében található lakberendezési tárgyakkal.

 

 

Hogyan tehetjük otthonunkat energiatakarékossá?

Az ingatlanok energiatakarékos kialakításának több célja van. Elsősorban, hogy minimális mennyiségű energia felhasználásával tudjuk komfortosan élni a mindennapjainkat és alkalmazzuk a folyamatosan megújuló, hatékony energiatermelő rendszereket. Állandó kényszerhelyzetet teremt, hogy bolygónkon egyre kevesebb mennyiségben állnak rendelkezésre a természetes energiaforrások.

Az energiatakarékos otthonoknak köszönhetően lényegesen lecsökkennek a kiadások!

Mely épületeket érdemes energiatakarékossá tenni?

Ma már szinte nincs is olyan épület, amit ne lehetne energiatakarékossági szempontoknak megfelelően átalakítani. Nagyon komoly eredményeket érhetünk el azokban a lakásokban, amelyeknek nagy a belmagassága.

Mit tehetünk az ilyen lakásokban?

A nyílászárók korszerűsítése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy lényegesen lecsökkentsük otthonunk energiafelhasználásának mértékét. Ezzel ugyanis megakadályozhatjuk azt, hogy a levegő szabadon ki és beáramoljon a lakásban. A nyílászárók cseréjénél foglalkozni kell az illesztés és a szigetelés miatt kialakult elváltozásokkal is, valamint azokkal a károkkal, amelyeket a rozsda, illetve korhadás okozott.

Energiatakarékosság szempontjából a nagy belmagasságú ingatlanoknál szintén fontos szerepe van a fűtőrendszereknek és a fűtés szabályozásának. Ahhoz, hogy a lehető legkevesebb energiát használjuk el a fűtési időszakban érdemes az álmennyezetet is kialakítani. Ha ezt megtesszük, akkor az energiafelhasználással együtt a költségeinket is mérsékeljük, aminek köszönhetően jóval több marad a családi kasszában.

Akvárium szett otthonra

A hobbi állat tartás bizony rengeteg örömöt okoz, már az első perctől fogva a családok tagjaivá válnak. Nekünk pedig gondoskodnunk kell róluk, ugyan úgy, mint bármelyik szeretett családtagunkról. Ez azonban összetett feladat! Az egyes hobbiállatok eltérő típusú gondolkodásmódot igényelnek, valamint a nekik való felszerelésről is gondoskodni kell, legyen az a kutyának egy ól vagy fekhely, játékok, vagy épp valamilyen macskabútor, vagy egyéb állatok tartásához szükséges felszerelések, bútorok. Ebben a bejegyzésünkben a halak tartásához adunk még néhány hasznos ötletet.

Igen a halak…

akváriumRendkívül élénk színű, aranyos kis állatkák, akik bizony nagy örömet okoznak a mindennapokban is. Ehhez azonban fontos az is, hogy ők is jól érezzék magukat. Ebben segít nekünk az akvárium szett.

Miért is érdemes neked is akvárium szettet vásárolni?

Az akvárium szett egy komplett felszerelés, amely tartalmazza az akvárium használatához szükséges összes alkotó elemet. Így neked egyetlen feladatod lesz. Össze kell állítanod ezeket az alkatrészeket.

Mi mindenből áll az akvárium szett?

Minden akvárium szettben megtalálható egy víztartály, egy tető, egy szűrőfelszerelés és egy vízmelegítő is.

Ezen kívül az akvárium szettek mellett szól az az érv is, hogy a termékek minden alkotó eleme a kiváló minőségű alapanyagból készült, így akár több éven keresztül is élhetnek benne a halaid. De az akvárium szettnek praktikus előnyei is vannak. Lehetővé teszik a táplálék könnyű adagolhatóságát is és persze számos egyéb kiegészítőket például vízi növényeket is elhelyezhetünk benne.

Hova tegyük az akvárium szettet?

Ehhez tudnunk kell azt, hogy az akváriumszett pontosan mekkora. Ezután elhelyezhetjük egy polcra, vagy a szekrényünkre, de akár vehetünk egy újabb kisbútort is. Akármekkora terméket választunk is, fontos,hogy mindig stabilan álljon. Ha eldől és összetörik, akkor a a kizúduló víz bizony a tönkreteheti a bútorainkat és a padlót is. Ez nagyon sok kellemetlenséget sőt nagy összegű károkat is okozhat.

Mit nyerhetsz az ISO 9001 minőségirányítási rendszerrel?

A minőség mindannyiunk életében fontos szerepet játszik. A minőség jelent egy egyértelműen meghatározott kiszámíthatóságot és egy igazi megbízhatóságot is. Fontos azonban, hogy a minőséget meghatározott standardok szerint definiálják. Ennek egyik kidolgozott módszere az ISO 9001 minőségirányítási rendszer.

Miért érdemes az ISO 9001-et alkalmazni?

Az ISO rendszert 1947-ben alapították. A II. világháborút követően 25 ország döntött úgy, hogy elfogadja ezeket a standardokat. Az ISO tagországok száma folyamatosan bővült ma már több mint 100 országban van képviselete. Bármelyik ágazatban használható.

Az ISO 9001-es tanúsítvány megszerzésének számos előnye van, mivel egy olyan a cégtől és a partnereitől független vállalkozás állítja ki, amely egy elfogulatlan bizonyítékot garantál mindenki számára. Tehát az ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkező cégek könnyebben és gyorsabban szerezhetnek vevőket, beszállítókat és átláthatóbbá tehetnek számos vállalaton belül meglévő folyamatot is, így a menedzsment munkáját is megkönnyítik és lehetővé teszik a cég tevékenységét érintő folyamatokra történő azonnali reagálást is. Ennek eredményeként az ISO 9001 minőségirányítási rendszer használatával jelentősen csökkenthetőek a cég veszteségei is.

Hogyan szerezheted meg az ISO 9001-es tanúsítványt?

Ahogyan azt már korábban említettem az ISO 9001-es tanúsítványt egy erre a célra szervezett vállalkozással együttműködve szerezheti meg. A folyamat több lépésből áll, amelynek keretében figyelembe veszik a cégnél jelenleg használt rendszereket és dokumentációt is. A cég szokásai ugyanis kiváló alapot jelentenek és egyértelműen beilleszthetőek az ISO 9001es rendszerbe.

A tanúsítvány megtartásáért azonban folyamatosan tenni kell. Az ISO 9001-es rendszert ugyanis folyamatosan működtetni kell és az ellenőrzése is folyamatos.

 

A babzsákfotel története

A babzsákfotel manapság hatalmas népszerűségnek örvend. Amellett, hogy sokkal nagyobb kényelmet biztosít, mint bármilyen másik fotel, egészségügyileg is rendkívül jótékony a hatása. Kialakításának köszönhetően teljesen felveszi a testünk helyzetét, ezáltal megszünteti a hát-, és derékfájdalmakat, valamint maximálisan ellazít. A babzsákfotel története részletei…

Mit nyújt neked a gépjármű flottakezelés?

A kényelmes utazás bizony nélkülözhetetlen szerepet kapott az életünkben. Gondolj csak a munkába vagy az iskolába járásra. De ne feledkezzünk meg a kikapcsolódásról sem. Ha igazán komfortosan szeretnénk érezni magunkat, akkor valamilyen személyautót választunk. Szerencsére rengeteg lehetőségünk van. Vagy vásárolunk, vagy bérelünk, vagy lízingelünk, vagy a gépjármű flottakezelés mellett döntünk.

Mi is az a gépjármű flotta kezelés?

A gépjármű flottakezelés, vagy más néven tartós bérlet az a lehetőség, amikor a cég tulajdonában lévő autót meghatározott ideig általában több hónapon, vagy akár egy-két éven keresztül is több költséget is tartalmazó havi díj kifizetése mellett használhatod.

Miért jó a gépjármű flottakezelés?

Ha a tartós bérlet mellett döntesz, akkor nem kell foglalkoznod az autó tulajdonosát terhelő adókkal, illetve az autó használatához szükséges engedélyekkel sem. Ezek a kötelezettségek ugyanis a gépjármű flottakezelő céget terhelik. A gépjármű flottakezelő szolgáltatás további előnye az, hogy a szolgáltatások minden része a te igényeidhez igazítható. Kiválaszthatod a számodra ideális autót, de az is gyakran előfordulhat, hogy egy újat is vásárolnak neked.

Azért is érdemes a gépjármű flottakezelést választanod, mert, így kizárólag a használatra összpontosíthatsz. Az autó tulajdonosa megoldja a használattal összefüggő adminisztrációs és karbantartási feladatokat is. Gondoskodnak a megfelelő biztosításról, autópálya matricáról, illetve különböző kedvezményekre jogosító üzemanyagkártyákról is. Emellett a saját szervizükben kicserélik a gumiabroncsokat és szükség esetén akár csereautót is biztosítanak.

És, hogy mi a te dolgod?

Figyelj a jogosítványod érvényességére, a tankolásra no meg persze a közlekedési szabályokra is.

Légi szállítmányozás – gyorsan, messzire

A levegőben való szállítmányozásnak már több, mint százéves múltja van, hiszen az első repülővel történő szállítást 1910-ben hajtották végre. A húszas évekre már bevett szokássá vált a végeknek levegőben szállíttatnia a nagyon drága, de kis helyen elférő árukat. Érdekesség, hogy iparági szakértők szerint 15-20 tonna árut lehet elvinni repülővel 30-40 turistaosztályon repülő utas „helyett”. Légi szállítmányozás – gyorsan, messzire részletei…

Néhány szó a fénymásoló papírokról

Gondolj csak bele mennyi mindent használunk a hétköznapok során. Biztosan neked is számos holmi jut eszedbe. Az is lehet hogy a fénymásolópapír is ezek között a holmik között szerepel, hiszen ma már szinte minden otthonban és rengeteg munkahelyen is használnak valamilyen fénymásoló papírt.

Igen a fénymásoló papír…

Igaz, hogy digitális világban élünk, ma már az iratok tárolását és archiválását is meg lehet oldani digitálisan is, mégis nagy mennyiségű fénymásoló papírt használunk még mindig. Otthon ad-hoc jelleggel egy-egy utazási program, vagy egy recept, vagy egy-egy főiskolai, vagy egyetemi dolgozat kinyomtatására, a munkahelyen pedig számos kötelezően előírt dokumentum nyomtatása miatt van szükség a fénymásoló papírra.

Mire figyelj, ha fénymásoló papírt keresel?

Ma már számos fénymásoló papír közül válogathatsz, ezért jó néhány szempontot érdemes figyelembe venned a vásárlás előtt. Először is nézd meg, hogy milyen gépben fogod használni ezt a papírt. Nem mindegy ugyanis, hogy fénymásoló géped, lézer, vagy tintasugaras nyomtatód van. De jusson eszedbe az is, hogy a gyártó cégek eltérő típusú fénymásoló papírt gyártanak az egyszínű, leggyakrabban fekete, illetve a színes nyomatok elkészítéséhez. Persze az is jó ha pontosan tudod, hogy melyik cég gyártotta a nyomtatódat, így a típusnak pontosan megfelelő fénymásoló papírt tudod megvásárolni.
A fénymásoló papír vásárlásakor vedd figyelembe a sokszorosítási és nyomtatási szokásaidat is. Számít ugyanis az is, hogy egy- vagy két oldalas nyomtatványokat szeretnél -e készíteni.

Persze a nyomatok minősége is lényeges szempont lehet. Ma már kifejezetten a prezentációs anyagok elkészítéséhez tervezett, rendkívül éles színkontrasztot nyújtó és kellemes tapintású fénymásoló papírokat is vásárolhatsz, de az időjárás viszontagságait is jól tűrő, szennyeződéseket is taszító papírok is beszerezhetőek, sőt ma már önátírós papírok is vásárolhatóak, amelyek felgyorsíthatják a több példányos dokumentumok kezelését is.

Milyen naptárakat használj?

A pontosság egy nagyon fontos és értékes erény. Ahhoz azonban, hogy a mindennapok összes feladatát a megfelelő határidőben el tudjuk végezni nagyon jó szervezőknek kell lennünk, pontosan meg kell tudnunk határozni az időbeosztásunkat. Hangsúly a tervezésen van. Szerencsére ebben számos dolog segít bennünet: órák, okostelefonok és naptárak is. most néhány naptárról lesz szó!

Mire figyelj, ha naptárt vásárolsz?

Szerencsére a naptárak választéka óriási és a termékek között számos gyönyörű is van, szóval akár a lakás díszei is lehetnek, ezért te is vásárolj többet belőle magadnak. A konyhába például nagyon jól mutat egy falra akasztható naptár. Rengeteg tematikus falinaptár van. Például cicás, kutyás, motoros, gasztronómiai és borászati vagy a természet egy-egy meghatározó szépségét, gyönyörű naplementét, tulipános kertet, vagy gleccsereket bemutató naptárak közül válogathatsz. De a tematikus asztali naptárak is feldobhatják a lakásodat. A színes műbőr asztali naptárak nagyon jól feldobhatják a nappali szobád hangulatát.

Ha fontosnak tartod azt, hogy a naptár mindig veled legyen, akkor a filofaxot neked találták ki. Ez a kisméretű, színes lapokkal elhatárolt és jegyzetlapokkal bővíthető termék könnyen kezelhető és elfér bármelyik kis táskádban is.

Persze a naptárak segíthetnek neked a gyermek nevelésben is. Könnyen rászoktathatod a kicsikéidet az időbeosztásra. A naptárba ugyanis beírhatja, hogy mikor van edzés, vagy rajz szakkör, mikor szeretne közös programot a barátaival.

És persze a naptár egy igazi ajándék is lehet. Összegyűjtheted a pároddal készült kedvenc közös képeidet, majd jöhet a szerkesztés!

Persze az okos készülékek korában már nem csak a papír alapú mappák emlékeztethetnek bennünket a legfontosabb dolgainkra. használhatod az okos telefonod számos programját is.