Hogyan ápold az ajkaidat?

A testfelületünk ápolása bizony komoly odafigyelést igényel. A bőrünk egy része, a szemünk, a hajunk és az ajkunk is folyamatosan érintkezik a külvilággal, ami bizony nagy mennyiségű szennyező anyagokat is tartalmaz, ezért sem mindegy az, hogy hogyan is ápoljuk, illetve tarjuk karban. Ebben a bejegyzésünkben az ajakápolásról lesz szó.

ajakápolás

Hogyan ápold az ajkaid?

Kezdjük a mindennapi rutinnal. Nagyon fontos az, hogy megfelelően tisztítsd az ajkaidat is. A mosakodásnál fontos az, hogy felfrissülj és eltávolítsd a felgyülemlett szennyeződéseket is. Nagyon jelentős szerepe van ennek akkor, ha tartós rúzst használsz. Ezekben a termékekben ugyanis olyan speciális összetevők vannak, amelyek eltávolításához zsírokat és olajokat is tartalmazó tisztító szerekre, krémekre van szükség. Ezért válassz olyan krémet, amely olajokban és zsírokban gazdag, így biztos lehetsz, hogy teljes mértékben el tudod távolítani a rúzsodat az ajkadról és abban is, hogy tökéletesen feltöltődhet az ajkad.

Hogyan végezd nap közben az ajakápolást?

Ilyenkor ősszel, de télen a szennyező anyagok mellett a szél által okozott kellemetlenségektől is meg kell óvnod az ajkaidat. Könnyen kiszáradhatnak, sőt rosszabb esetben akár fel is sértődhetnek az ajkaid. Ezért fontos, hogy használj megfelelő ajakápoló szert.

Mivel ápold az ajkaidat?

Az ajakápoláshoz szükséged lesz egy kifejezetten erre a célra kialakított készítményre is. És hogy melyiket válaszd? Nagyon jól járhatsz, ha a Labello termékcsaládból választasz egy ápoló szert. Ez a gyártó ugyanis a legkülönbözőbb típusú, akár problémás ajkak ápolásához is ajánl megfelelő termékeket. A Labello ajakápolók között megtalálhatod a az általános gyulladás csökkentő hatásokkal rendelkező kamillás, valamint a rendkívüli erős fertőtlenítő hatásokat kiváltó mézes és persze a zord időjárás miatt speciális hidratáláshoz szükséges összetevőket tartalmazó ajakápolók közül is válogathattok.

Menedzserszűrés Budapesten, Miért?

Budapesten, szépséges fővárosunkban, ami egyben egy pezsgő világváros is, folyamatosan zajlik a élet. Állandó a változás, a mozgás, és bizony sokat kell rohannunk. A nyüzsgő hétköznapokhoz hozzá tartozik számos egészségi állapotunkra leselkedő, sokszor láthatatlan veszély is. Ezek a veszélyek bizony nagyon komoly betegségek kialakulásához is vezethetnek. Azonban némi odafigyeléssel rengeteg, akár súlyos szövődményekkel együtt járó betegség kialakulása is megelőzhető. Ahhoz, hogy ebben sikeresek legyünk, szükségünk van egy menedzserszűrés elvégzésére.

menedzserszűrés

Menedzserszűrés Budapesten? Hogyan?

A menedzserszűrés egy több vizsgálatból álló felmérés, amely eredményeként beazonosítható a test aktuális állapota. Több csoportba oszthatóak ezek a vizsgálatok, és több szempontot is érdemes figyelembe venni, amikor a megfelelő csomagot kiválasztják. A menedzserszűrést minden esetben egy konzultáció előzi meg, ahol kitérnek az életkörülményeidre, néhány egészségi szempontból lényeges szokásodra, illetve a korábbi betegségeidre és az azok után kialakult szövődményekre is. Persze a menedzserszűrés Budapesten az állandóan pörgő világvárosban is mindig nyugodt körülmények között zajlik. Családias hangulatú rendelőkben, kellemes ellazulást biztosító lakberendezési tárgyak között, a külvilág zavaró tényezőit teljes mértékben kizárva végzik el a vizsgálatokat.

Kiknek ajánljuk a menedzserszűrési vizsgálatokat?

Ezeket a vizsgálatokat mindenkinek ajánljuk. Mindenkit találkozik ugyanis olyan kórokozókkal, kerülhet olyan élethelyzetbe, amely súlyos szövődményekkel együtt járó betegségeket válthat ki. Akár önállóan, vagy a vállalkozások keretein belül is igénybe vehetők Budapesten a menedzserszűrési vizsgálatok. Azonban minden esetben érdemes rendszeres időközönként megismételni a felméréseket, így egymással összehasonlítható eredményeket kaphatunk és szükség esetén egyértelmű iránymutatást az életmód változtatáshoz is.

Foglalkozás egészségügy, üzemorvos

Ha önnek is van vállalkozása, akkor pontosan tudja azt, hogy a munkatársak egészségi állapota nagy mértékben hozzá járul a cége teljesítményéhez. A kiváló eredményesség folyamatos elérése és fenntartása érdekében szükség van számos szakorvosi vizsgálatra is. Ebben tud segítséget nyújtani az üzemorvos.

Milyen kérdésekben tud választ adni egy üzemorvos?

Az üzemorvosi vizsgálatok egy részére az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés előírásai vonatkoznak. Ezek a szabályok ágazattól és beosztástól függetlenül minden munkavállalóra érvényesek. Az előírások ezen kívül felsorolják azokat az eseteket, amelyekben kivétel nélkül kötelező végrehajtani a vizsgálatokat. Alapvizsgálatok mindenkire érvényesek, ennek keretében ellenőrzik a vérnyomást, a szemek állapotát, és pl. az állóképességet is. Azonban vannak olyan munkakörök is, amelyek speciális vizsgálatokat igényelnek. Gondoljunk csak a veszélyes anyagokra és az azzal dolgozó emberekre.

Az üzemorvos vizsgálatokat meghatározott időközönként kell elvégezni. A vizsgálatok elsődleges célja a munkatársak egészségi állapotának megőrzése, a munkahelyi balesetek és a foglalkozási megbetegedések kialakulásának a megelőzése. Ezért meghatározott időközönként, illetve bizonyos események fennállásakor, például munkába állás előtt és a munkabalesetek bekövetkeztekor is el kell végezni.

De az üzemorvosi vizsgálatok akár specializálhatóak és bővíthetőek is. Lehetőség van arra is, hogy az ön cégének, vagy a cégen belül néhány munkakörnek a sajátosságait figyelembe véve kiegészítsék a jogszabályok által előírt kötelező jellegű üzemorvosi vizsgálatokat is. Vegyünk például egy szellemi munkakört. A monotonitás és a bizonyos időközönként elrendelt túlmunka ugyanis komoly stresszforrás is lehet, ezért az üzemorvosi vizsgálatok kiterjesztésével akár stresszfaktorok is mérsékelhetőek, illetve konkrét javaslatokat is kidolgozhat a stresszes élethelyzet csökkentésére.

Néhány őszi vitaminforrás

Már jó néhány hete tart az ősz. Élvezhetjük a szépségét, de mát nagyon sokféle változtatásra van szükségünk ahhoz, hogy a mindennapokban egészségesek maradjunk és kényelmesen éljünk. Lecseréljük a ruhatárunkat néha bekapcsoljuk a fűtést. Persze nem feledkezhetünk meg a táplálkozásról sem. Fontos, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokat ásványi anyagokat és nyomelemeket ilyenkor ősszel is biztosítsuk a szervezetünknek. Szerencsére számos lehetőség közül
válogathatunk.

Konkrét lehetőségek a vitamin bevitelhez

Először is nézd végig a táplálkozási szokásaidat. Ha szeretsz a reggelihez valamilyen italt fogyasztani, akkor választhatod a 100%-os zöldség és gyümölcs leveket! Kiváló vitaminforrások lehetnek a cékla, gránátalma és a sárgarépalé. Ha ezeket fogyasztod, akkor pótolhatod a szervezeted működéséhez szükséges, A, B, C és K vitaminokat is.

Ha szeretsz főzni, akkor válassz a mindennapokban használt alapanyagok közül magas tápértékű és egészséges termékeket. Cseréld le a fehér lisztet lenmaglisztre. A lenmagnak magas a rosttartalma és szintén tartalmaz A, B, és E-vitaminokat is. A növényi és állati eredetű zsiradékok helyett pedig süss és főzz kókusz zsírral. A kókuszzsír elsősorban ásványi anyagokban gazdag. Magnéziumot, káliumot, cinket és vasat tartalmaz. Gyümölcsökből pedig fogyaszthatsz rendes, illetve aszalt kiadásokat is.

Ha egészséges, vitamindús, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag alapanyagokból készült ételeket fogyasztasz, akkor is szükséged lehet táplálék kiegészítő készítményekre is, mivel könnyedén kialakulhatnak kellemetlen megbetegedések. Ilyenkor ősszel gyakrabban fordulhatnak elő megfázásos és légúti megbetegedések is. Ilyenkor nagy mennyiségű c vitamin enyhítheti a kellemetlen tüneteket. Ezt a C-vitamint pedig az aszkorbinsavból pótolhatod.

Ha egyetlen egy készítménnyel szeretnéd pótolni a szervezeted egészséges működéséhez szükséges mennyiségű vitamint, akkor fogyassz minden reggel valamilyen multivitamin készítményt.

A levendula jótékony élettani hatásai

Az egészségünk a legféltettebb kincsünk, ezért folyamatosan teszünk a megóvása érdekében. Számos dologra figyelünk a mindennapokban, és szerencsére egyre több olyan termék van, például gyógyszerek, táplálék kiegészítő készítmények, gyógyászati segédeszközök no és persze gyógynövények és természetes alapanyagokból készült termékek is, amelyek ebben segítenek bennünket. Egyik ilyen például a levendula.

Miért próbáld ki a levendulát?

A levendula gyönyörű szép, lila színű és jellegzetes illattal rendelkező virág, amely önmagában is magával ragadó, tehát vázába is rakhatjátok és gyönyörűen feldíszíthetitek vele az ebédlő asztalt, de a levendula számos egyéb formában is felhasználható, szerencsére rengeteg termékben megtalálható.

Milyen formákban szerezheted be a levendulát?

A levendula bőrbarát hatóanyagokat is tartalmaz, megtalálható szappanokban, tusfürdőkben, testápolókban és olajakban is. Szóval akár naponta használhatod, de ha szeretnéd kipróbálni, mielőtt lecseréled a tusfürdődet, akkor keress fel egy wellness központot, hiszen számos helyen használják a szaunában a levendulát.
A levendula tartalmú hidratáló szerek azonban rendkívül jó hatást gyakorolnak a pattanásos bőrre. Szóval, ha van kamasz gyereked, akkor feltétlenül próbáljon ki valamilyen levendulás készítményt, hiszen a serdülőkorban kialakult problémák kiváló eredményekkel kezelhetőek vele. A levendula ugyanis csökkenti a bőr zsírosságát és jó hatásokat fejt ki a bőr anyagcsere folyamataira is.

A levendulának azonban nyugtató hatása is van, ezért teaként is fogyasztható. Ha valami miatt ingerültebb, stresszes vagy, akkor próbáld ki, hiszen rövid időn belül megnyugtat.

A levendula azonban nem csak az ember számára ideális, hanem a növények esetében is kiváló eredmények érhetőek el vele. A levendula ugyanis távol tartja a károkozókat is.

Stressz megelőzése és kezelése

Manapság a rohanó világban folyamatosan érnek bennünket váratlan események. Gondoljunk csak a kiszámíthatatlan időjárás miatt kialakuló front hatásokra, a közlekedés során kialakuló változásokra, az iskolai és a munkahelyi eseményekre is. A változás része az életünknek, és bizony sokszor jelent stresszt is. Ebben a cikkünkben a stressz kezeléséhez adunk néhány tippet.

A stressz megelőzése

Fontos, hogy minden olyan változásra, amire csak tudsz, készülj fel. Figyelj a meteorológiai előrejelzésekre. Egészen pontos tájékoztatásokat kaphatsz a következő néhány napra várható hőmérséklet változásokról, csapadék mennyiségéről a szél irányáról és a sebességéről is. Sőt ha valamilyen krónikus megbetegedésben, például szívbetegségben szenvedsz, akkor a frontok által kiváltott hatásról is kaphatsz információkat, így felkészülhetsz és beszélhetsz az orvosaiddal is.

A stressz megelőzése, vagy a stressz káros hatásainak mérséklésére kiváló lehetőséget jelent a sport is. Ha rendszeresen jársz edzésre, akkor nem csak az izmaidat erősíted, hanem a szervezeted keringési rendszerét is javítod. Sporttal elkerülhetőek a vérnyomás ingadozásából eredő problémák is.

Hogyan szabaduljak meg a hétköznapok során felgyülemlő nyomasztó terhektől?

Ha busszal jársz munkába, akkor a nap végén keress ülőhelyet, helyezkedj el kényelmesen és hallgass valamilyen zenét. Már 4-5 perc segíthet elhatárolódni a napi problémáktól. Ha haza értél, akkor pedig egy csésze forró tea segíthet a stressz levezetésében. A legjobb, ha erre a célra egy egyedi bögrét választasz és ha egy kicsit ingerültnek érzed magad, akkor pedig valamilyen nyugtató hatású gyógynövény teát, például citromfűteát fogyassz. Ha a kellemes zene és a gyógynövény tea kevés, akkor egy jó forró fürdő is sokat segíthet. Áztasd magad egy órán keresztül, és fokozd a hatást egy kellemes hangulatvilágítással is.

Hogyan segít az injekciós zsírbontás a makacs zsírlerakódások ellen?

Az egészségünk megőrzéséért folyamatosan teszünk. A megfelelő táplálkozás, a rendszeres mozgás mellett mondhatjuk azt is, hogy az egészségünkhöz szorosan hozzá tartozik a szépség is, a testünk szépségéért is folyamatosan teszünk. Gondolj csak a tisztálkodásra, sminkelésre, kozmetikai kezelésekre. Ma már néhány rendellenességtől, kellemetlenségtől is könnyedén megszabadulhatunk. Ebben segítenek nekünk a különböző típusú testkezelések, például az injekciós zsírbontás.

Mikor válaszd az injekciós zsírbontást?

Az injekciós zsírbontással megszabadulhatsz azoktól a zsírpárnáktól, amelyek azokon a testtájaidon találhatóak, ahonnan más módszerekkel eddig nem sikerült megszabadulni. Vagyis akkor érdemes alkalmaznod az injekciós zsírbontást, ha kiegyensúlyozott életet élsz, egészségesen táplálkozol és rendszeresen mozogsz, ennek ellenére mégis azt tapasztalod, hogy egyes testtájaidon, például a külső combodon, vagy a csípődön megmarad és kellemetlen látványt nyújt az ott található makacs zsírréteg.

Mi történik az injekciós zsírbontáson?

A kezelés minden esetben egy állapot felméréssel kezdődik. Ekkor felmérik a kezelésre szoruló területeket és meghatározzák azt is, hogy hány kezelésre lesz szükség. Ha szerencsés vagy elég lesz egyetlen beavatkozáson részt venned, de legrosszabb esetben is maximum négy alkalomra lesz szükség. A kezelések időpontjai között azonban el kell telnie minimum három hétnek. A beavatkozásokhoz minden esetben használnak fájdalom csillapítót, így egy minimális fájdalomra számíthatsz, ami néhány napon belül teljes mértékben megszűnik.

Hogyan fejti ki a hatását a kezelés?

Az aqualyx injekciós zsírbontás során egy speciális, úgynevezett Motolese oldatot fecskendezünk a kezelésre szoruló területre, ami ezután a zsírsejtekbe kerül, majd ezt követően, feloldja a zsírt, ami természetes úton, a májon keresztül távozik el a szervezetből. Az eredmény pedig végleges.

Mentés

Üzemorvosi vizsgálat

Az egészségünk megtartása érdekében nap, mint nap tennünk kell. Megfelelő táplálkozással, rendszeres testmozgással és a meghatározott időközönként elvégzett szakorvosi szűrővizsgálatokkal megelőzhetjük a súlyosabb betegségek kialakulását. Azonban bizonyos esetekben üzemorvosi vizsgálatok is segíthetnek az egészségi állapotunk megőrzésében.

Milyen esetekben kötelező felkeresni az üzemorvost?

orvos

Az üzemorvosi vizsgálaton legelőször a sikeres állásinterjú után, az első munkanap előtt veszünk részt, ugyanis kizárólag a szakorvos jóváhagyásával kezdhetünk el dolgozni. Ennek a felmérésnek az a célja, hogy igazolja azt, hogy az egészségi állapotunk megfelel a pozíció elvárásainak. Minden esetben, fizikai és szellemi tevékenységek esetében is kötelező részt venni ezen a felmérésen. Majd az előzetes alkalmassági vizsgálat után, a munkaviszony fennállási ideje alatt is többször keressük fel az üzemorvost. A pozíciónk sajátosságai határozzák meg azt, hogy milyen időközönként kötelező elmennünk a foglalkozás egészségügyi szakorvoshoz. Emellett azonban előfordulhatnak olyan rendkívüli esetek is amikor azonnal igénybe kell vennünk az üzemorvos szolgáltatásait. Ilyen például a munkahelyen történt baleset, vagy az ott kialakult fertőzésveszély, illetve foglalkozási ártalom is.

Milyen egyéb esetekben végez vizsgálatot az üzemorvos?

Az üzem orvost nem csak akkor kell felkeresned, ha dolgozni akarsz, hanem akkor is ha valamilyen kocsit, vagy hajót szeretnél vezetni. A vízi és gépjárművek esetén a jogosítvány megszerzéséhez, illetve a lejárt vezetői engedélyek meghosszabbításához. Is szükség van az üzemi orvos igazolására. De ha a vadászat, vagy a sportlövészet a hobbid, akkor sem kerülheted el ezeket a szakorvosi vizsgálatokat, hiszen a fegyvertartási engedély megszerzéséhez, illetve a fegyverek használatához is szükség van az üzemi orvos jóváhagyására.

2015. évi nyári rekord hőmérséklet augusztusban

2015. év augusztusában a nappali és éjszakai hőmérséklet rekordja is megdőlt. A nappali csúcshőmérséklet 37,2 fok volt, amelyet Újpesten mértek, míg az éjszakai 25,8 fok, amit pedig Kb hegyen mutatott a hőmérő. Ez a rendkívüli meleg számos hatást fejt ki az élőlényekre és számos használati tárgyra is. A folyamatos napsütés jelentősen megemeli a testhőmérsékletet, és veszélyezteti a bőrt valamint a látást is.

buza

Az éjszakai meleg levegő korlátozza a nyugtató pihenést és így rendkívül nagy nehézségeket okoz, csökkenti a koncentrációs, és a teherbíró képességet is. Gondot okozhat a megfelelő ruhák kiválasztása tisztítása és szárítása is. Felmerül a kérdés, hogy a 30 fokon mosható ruhákat lehet-e 40 fokban kiteríteni és hordani. A kellemes hőmérsékletet biztosító klíma berendezések működése sokszor meghiúsul, hiszen rendkívül elterjedtek, sokan szívesen használják, de a nagy mennyiségű energia fogyasztás miatt gyakran az áram szünet alakul ki.